Версія для друку

Лауреати Держпремії у ролі Святого Миколая

До Дня Святого Миколая лауреати Державної премії з Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара подарували вихованцям міського дитбудинку№1 сучасну комп’ютерну техніку.

Цього року шестеро науковців ДНУ стали лауреатами Державної премії в галузі освіти. «Отримуючи премію, ми одразу вирішили зробити подарунок нашим давнім друзям – першому міському дитбудинку, - відзначив ректор університету Микола Поляков. – ДНУ з цим дитбудинком пов’язує давня дружба. Талановитих випускників наші викладачі готують до складання іспитів і вступу в ДНУ, на свята їх відвідують небайдужі студенти Центру соціальних ініціатив та волонтерства ДНУ. Кілька випускників цього дитбудинку закінчили факультет психології і факультет біології, екології та медицини. Ми хочемо показати, що за умови старанного навчання вихованці дитбудинку можуть отримати якісну вищу освіту. Також сьогоднішнім подарунком ми хочемо зробити процес навчання і дозвілля цікавим, динамічним, сучасним».

Сьогодні в Дніпропетровському міському дитячому будинку №1 мешкає 38 дітей, позбавлених батьківської опіки, та дітей-сиріт. Науковці передали в дарунок обладнання для проведення занять в інтерактивному режимі з використанням презентаційних технологій: комп’ютер, проектор, проекційний екран, багатофункціональний пристрій (принтер, сканер).

У гості до дітей завітали усі лауреати Держпремії від ДНУ: ректор університету, доктор фізико-математичних наук, професор Микола Поляков; завідувач кафедри технології виробництва, доктор технічних наук, професор Євген Джур; декан фізико-технічного факультету, доктор технічних наук, професор Олександр Петренко; професор кафедри технології виробництва, доктор технічних наук Анатолій Санін; генеральний директор Національного центру аерокосмічної освіти молоді імені О.М. Макарова, кандидат технічних наук Віктор Хуторний; доктор політичних наук, професор, завідувач кафедри міжнародних відносин ДНУ Максиміліан Шепелєв.

«Напередодні Дня Святого Миколая приємно дарувати подарунки, - зазначив Олександр Петренко. – Хотілося б побажати цим дітям досягти великих успіхів у житті, ставити високі цілі і реалізовувати їх, і в тому числі, навчання в нашому університеті. ДНУ завжди готовий підтримати їх на життєвому шляху». Віктор Хуторний побажав дітям не пливти за течією, а відбутися як особистості і запросив на екскурсію до Національного центру аерокосмічної освіти молоді імені О.М. Макарова: «Там ви дізнаєтеся багато цікавого про Всесвіт і про сучасні космічні дослідження, можливо, це вирішить вашу подальшу долю, і ви станете нашими колегами-ракетниками», - наголосив Віктор Васильович».

Тезка Святого Миколая Микола Поляков вручив вихованцям дитбудинку квитки на новорічну виставу в Палаці студентів ДНУ: «Ми прийшли сердечно вас привітати і зробити подарунок. Бажаємо наполегливої і щасливої пори навчання. Будемо раді, якщо кількість вступників до ДНУ серед вихованців дитбудинку зростатиме».

Директор дитячого будинку Володимир Бехтеров привітав гостей з високою державною нагородою і з вдячністю зазначив: «У нас сьогодні дуже очікувані й улюблені гості. До нас завітали світочі наукового товариства, керівники й співробітники університету, професори, педагоги. Матеріальні подарунки – це дуже добре. Але наші діти, які вже змушені були пройти складну школу життя, мабуть, більше вірять тому, що бачать. Коли ми їм говоримо про те, що потрібно чогось досягати в житті, вони це сприймають на віру. Але коли до них звертаються люди, які досягли успіхів у житті, визнання, отримали Державні премії, це сприймається по-іншому. Погляди дитини змінюються, коли вона бачить успішних особистостей. Вона бачать, що життя не закінчується за межами дитбудинку. Все залежить від людини. Ми хочемо, щоб наші вихованці сьогодні повірили в диво і мали в серці надії на краще».

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram