Версія для друку

Студенти року – лідери майбутнього

10 грудня у стінах Палацу студентів ДНУ ім. О. Гончара зібралася найактивніша творча молодь регіону. Протягом року ці студенти різнобічно проявляли себе. Вони доклали максимум зусиль, щоб пишатися званням «Студент року Дніпропетровської області – 2013».

Більш ніж 140 анкет було подано від кращих з кращих студентів з усіх ВНЗ Дніпропетровщини. І цього вечора публіка побачила переможців та активістів. Звичайно, студенти ДНУ були представлені в усіх номінаціях, а у чотирьох номінаціях наші студенти увійшли до фінальної трійки!

Святкове вбрання холу Палацу студентів створювало чарівну атмосферу: стенди з фотокартками номінантів привернули до себе неабияку увагу запрошених. Усі хвилювалися в очікуванні святкового нагородження, адже інтрига, хто буде переможцем, збереглася до самої церемонії. Привітати студентство прийшли губернатор області Дмитро Колесніков, представники міських органів влади, ректори ВНЗ.

Як би не було важко незалежному та неупередженому журі, та вони мали відібрали із 140 кандидатів тільки 30 лауреатів та переможців у 10 номінаціях: «Лідер студентського самоврядування року», «Митець року», «Громадський діяч року», «Волонтер року», «Студентський засіб масової інформації», «Художня самодіяльність року», «Інноваційний прорив року», «Розумник року», «Спортсмен року». Переможець в «Унікальній номінації року» визначався за результатами інтернет-голосування.

Своє гаряче напуття студентству висловив Дмитро Колесніков: «Молодість – це пора творчості, перемог і самовираження. Бути кращим – це досягнення. Всі ми живемо в лідерському регіоні, і саме ви в майбутньому будете керувати ним. Наш «Студент року» в чомусь навіть визначніший за «Оскар». Адже голлівудською премією нагороджуються лідери сьогодення, а «Студент року» нагороджує лідерів майбутнього. Тих, хто через 5-10 років буде керувати підприємствами, організаціями, розбудовувати регіон і країну». Д. Колесніков вручив першу номінацію під назвою «Лідер студентського самоврядування».

Під час нагородження усіх десяти переможців студенти ДНУ виходили на сцену дуже часто. Так, лауреатом у номінації «Митець року» став студент фізико-технічного факультету Тарас Білоус, виставка картин якого була представлена у Палаці студентів. Він переможець регіонального конкурсу «Золотий байт» у номінації «Кліпмейкер», а також у регіональному етапі конкурсу творчих робіт «Презентую тебе, Україно».

«Волонтером року» стала Олеся Богомаз з факультету біології, екології та медицини ДНУ. Ця прекрасна дівчина – заступник голови ради студентів ДНУ з соціальної роботи, організатор акції «Тиждень добрих справ» у місті, а також вона два роки поспіль організовує й з успіхом проводить «Фестиваль соціальної реклами». Її проектом є акція «Донорські дні».

Лауреатом «Художньої самодіяльності» стала народна театр-студія «Маски» під керівництвом Ігоря Трахта. Цей колектив Палацу студентів ДНУ широко відомий у нашій області та в Україні. Він отримав Гран-прі на Всеукраїнському фестивалі аматорських театрів «Театральний форум» та на Міжнародному театральному фестивалі «Театральна легенда – 2013». З душевною промовою на адресу переможців у цій номінації виступив заслужений працівник культури України, директор Палацу студентів ДНУ Вадим Вікторович Стукало .

Перше місце в номінації «Інноваційний прорив року» отримала студентка хімічного факультету ДНУ Юлія Величенко. Це успішний молодий вчений, стипендіат Президента України, Дніпропетровської обласної ради, Вченої Ради ДНУ, переможець конкурсу «Завтра.ua» фонду Віктора Пінчука, володарка гранту на стажування в Оксфордському університеті. Голова Дніпропетровської обласної молодіжної адміністрації «Лідер студентського самоврядування 2012» Сергій Кривогуз щиро дякував батькам студентів за творчих і вже видатних дітей.

У трійку кращих номінантів «Розумника року» увійшов студент мехмату ДНУ Олександр Козиненко – призер всеукраїнських і міжнародних студентських олімпіад з математики.

Спеціальний приз від Дніпропетровської обласної молодіжної адміністрації урочисто вручили п’ятикурсниці факультету міжнародних відносин Владиславі Скотар. Цю дівчину відзначили, як найталановитішого, творчого та неймовірно чарівного організатора обласних заходів. Адже саме Влада була організатором безлічі студентських заходів у ДНУ. Згадаймо й те, що саме вона провела “Губернаторський бал”, була ведучою “Студента року Дніпропетровщини – 2013”.

Не було переможених, усі були найкращі під час свята «Студент року – 2013». Хтось отримав звання зараз, хтось отримав найсильнішу мотивацію і спонукання до більш ефективної діяльності, щоб наступного року довести, що гідний не тільки бути лауреатом, але й мати почесний титул «Студент року – 2014». Наша область може пишається своїм майбутнім, бо воно перед нами – у кожному з нас. Абсолютно кожен – яскрава, самодостатня, талановита індивідуальність. І хай кожен студент пишається нашими переможцями в 2012-2013 роках і бере приклад з них! Оскільки тільки щирі самостійні зусилля можуть дати гарний результат.

Валерія Щудрик,
студентка факультету систем і засобів масової інформації
ДНУ ім. О. Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram