Версія для друку

Звернення ректора Дніпропетровського національного університету імені О. Гончара професора М.В.Полякова до студентів, аспірантів, викладачів та співробітників

Шановне університетське товариство!

У зв’язку з призупиненням процесу євроінтеграції України і, як наслідок, – потужним сплеском емоцій, стимульованим певними політичними силами з метою подальшої дестабілізації й без того напруженої суспільно-політичної ситуації в Україні, звертаюся до вас із закликом зберігати спокій, виваженість, організованість і порядок, нормальний навчальний і трудовий ритм багатотисячного колективу.

Вища школа, студентська молодь навіть за найтяжчих і найскладніших часів українського трансформаційного поступу демонстрували високий рівень загальної і політичної культури, загострене почуття справедливості, активну громадянську позицію, роблячи свій вагомий внесок у створення основ громадянського суспільства в Україні. Така атмосфера абсолютно адекватно й точно відображає настрої нашої університетської громади, яка завжди була і залишається взірцем вихованості, мудрості, толерантності.

Підтримуючи стратегічний курс на продовження євроінтеграційної динаміки України, керівництво університету в той же час звертається з проханням до студентів, аспірантів та співробітників неухильно дотримуватися вимог Конституції і законів України «Про освіту», «Про вищу освіту», «Статуту ДНУ ім. О.Гончара» та інших нормативних актів й утримуватися від будь-яких незаконних дій та кроків щодо політизації навчального процесу чи його зриву шляхом масового залучення студентства до участі у різних протестних акціях.

В університеті створені необхідні умови для демократичного самовираження молоді та працюючих. Кожен студент, викладач чи співробітник може відкрито висловлювати свої погляди та уподобання з будь-яких питань нашого минулого, сьогодення й майбуття, але переважно у вільний від навчання і виконання службових обов’язків час, за межами навчального закладу.

Вірю, що європейський вибір більшості українців буде врешті-решт реалізовано, що гору візьмуть не емоції, а прагматизм і здоровий глузд, що наш колектив на цьому шляху обере, як і раніше, цивілізовані форми своєї співпричетності до доленосних рішень України, виявляючи такі загальновизнані норми суспільної поведінки людей, як громадянська зрілість, такт, стриманість, коректність.

Ми сильні, бо ми разом!

З повагою і твердою вірою в наше велике майбутнє
ректор М.В.Поляков.


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram