Версія для друку

Театральна сесія на «відмінно»

З 17 по 21 листопада у Палаці студентів ДНУ ім. Олеся Гончара буде проходити XVI фестиваль «Театральна сесія», за участю 12-ти студентських театральних колективів із шести міст України та Росії. Засновник фестивалю – Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара. Захід присвячено Міжнародному Дню студента.

Зазвичай сесія – це не найвеселіший етап студентського життя, але, якщо йдеться про фестиваль «Театральна сесія» – це зовсім інша справа. Яскраве свято його величності театру єднає у привітному залі Палацу студентів сотні молодих людей, які, затамувавши подих, стежать за кожним рухом акторів на сцені, співчувають героям постановок, а жарти зустрічають щирим сміхом.

«У цьому сезоні нашому фестивалю виповнилося 14 років, – розповіла Оксана Рудковська, художній керівник Палацу студентів ДНУ, акторка театру «Маски». – Серед цьогорічних постановок і класика, і сучасна драматургія, і авторські вистави. Учасники «Театральної сесії» – це як молоді колективи, так і колективи з ім’ям та багатим досвідом. Для них фестиваль – гарна можливість для реалізації своїх ідей. У цьому році у нас багато дебютантів: театри із Дніпропетровська, Миколаєва та Черкас. Режисерське журі обере переможців у 12-ти номінаціях, а глядачі зможуть проголосувати за колектив, який їм найбільше сподобався. Натхненник фестивалю – театр «Маски» під керівництвом Ігоря Трахта, заслуженого діяча культури України, головного режисера Палацу студентів ДНУ».

Розповіла Оксана Володимирівна і про виставу театру «Маски», яку глядачі зможуть побачити у середу: ««Проснись и пой» – це класичний твір, який йшов у свій час на сцені Театру сатири. Сімейна комедія, яка вчить добру, взаєморозумінню. У спектаклі зайнятий основний склад нашого колективу, серед молоді – студентка ДНУ ім. Олеся Гончара Віра Сосна. Ми сподіваємось, що цю нашу виставу глядачі полюблять, як і всі інші, адже її допрем’єрний показ засвідчив, що людям цікаве добре і світле».

Перед початком вистав у Палаці студентів шумно і людно. Режисери та актори хвилюються перед важливою подією, але знаходять кілька хвилин для спілкування. «Драму з елементами комедії «Цианистый калий с молоком или без» ми граємо вже другий сезон, – розповіла керівник черкаського «Сучасника» колективу-дебютанта у «Театральній сесії» Ганна Борона, – вона дуже подобається акторам і глядачам. Легка вистава для того, аби усвідомити щось нове про життя, посміятися. Колектив дуже радий знайомству і спілкуванню».

«Наша постановка особлива, – запевнила акторка «Сучасника» Марія Голуб. – На фестивалях, зазвичай, багато ліричних вистав, а наш спектакль – це сатира, яка викриває жадібність, брехню та підступність».

СТЕМ «Університет» Волгоградського державного технічного університету привіз на фестиваль виставу «Баба моей мечты». «Наш театр існує вже 11-тий сезон, – розповіла представниця колективу Ганна Закора. – Ми постійні учасники «Театральної сесії», дуже любимо місто Дніпропетровськ. Наша постановка створена із новел різних авторів, вона про кохання, про жінок».

Згасло світло у залі Палацу студентів, стих багатоголосий шум у фойє, і разом із молодими акторами з’явилась на сцені магія, вічна магія театру.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram