Версія для друку

Економіка навколо нас

Цікавим квестом для майбутніх абітурієнтів відзначила 30-річчя кафедра статистики, обліку та економічної інформатики Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара. Інтелектуально-інтерактивне змагання «Економіка навколо нас» проводилося для учнів 10-11 класів шкіл, гімназій та ліцеїв міста Дніпропетровська.

Форма квесту передбачала поетапне виконання пошукових завдань для проходження на наступний рівень випробування. За словами завідувача кафедри статистики, обліку та економічної інформатики професора Оксани Єлісєєвої, для вирішення різноманітних ребусів, логічних задач та загадок майбутні абітурієнти мали використовувати знання з економіки, географії, математики та історії України. «Необхідною умовою досягнення успіху при виконанні завдань на станціях було вміння працювати в команді та прислухатися до своїх друзів та старших товаришів», - говорить Оксана Костянтинівна.

<
p class="text">Як зазначив декан економічного факультету ДНУ професор Сергій Смирнов, метою проведення заходу є актуалізація у школярів знань, отриманих при вивчені базових предметів, та активізація співпраці між ДНУ та загальноосвітніми і профільними навчальними закладами. «Така нестандартна форма змагання дає можливість безпосереднього спілкування між майбутніми студентами та нинішніми. Всі завдання складалися студентами напряму «Прикладна статистика», які і виступили разом із викладачами кафедри організаторами цього інтелектуального свята», - наголосив Сергій Олександрович.

Як і годиться, після підбиття підсумків було визначено призерів та нагороджено їх грамотами та смачними призами. Перше місце виборола найдружніша команда СЗОШ №123, друге місце розділили команди Ліцею інформаційних технологій при ДНУ та НВК «Ліцей №100», а бронза дісталась наймолодшій команді з УВК №57.

Важливим для кожного з учасників змагання стала можливість безпосереднього знайомства з економічним факультетом ДНУ та його активними студентами, а також застосування своїх знань для вирішення нестандартних завдань.

Олексій Бугай,
студент 4-го курсу напряму «Прикладна статистика»


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram