Версія для друку

Вивчаємо організацію туризму на практиці

Студенти другого курсу кафедри менеджменту та туризму факультету міжнародної економіки Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара взяли участь у практикумі «Вступ у спеціальність-2/2013 або Студ-практикум-2».

Практикум охоплював кілька екскурсійних об'єктів Дніпропетровської області. Компетентними співробітниками кафедри була розроблена універсальна програма, яка включала в себе різноманітні прояви спеціальності «Туризм». А саме: вивчення туристично-рекреаційного комплексу та його особливостей розвитку в залежності від регіональних напрямів, особливості туристичної сфери Дніпропетровської області, аспекти ресторанної справи, класифікація ресторанного бізнесу та правила ведення його обліку, а також класифікація ресторанних залів, сфера культури та відпочинку, музейне обслуговування, етнічний туризм з елементами ручної роботи, зелений та агро-промисловий туризм, туристична безпека і мінімізація туристичних ризиків, організація туристичних поїздок, робота туристичних агентів і тур-операторів, робота екскурсоводів.

Студенти побували на майстер-класі в ресторані Wok (Дніпропетровськ, вул. Чернишевского, 29). Завдяки новому ресторанному напряму «кухня за склом» студентам випала можливість ознайомитися з кухнею ресторану, а також - з правильним її веденням. Студенти побували на «Петриківському племконезаводі», якому належить 230 гектарів пасовищ. Наявність великих площ під пасовища і випас кобил і лошат протягом всього року, використання збалансованих кормів, виготовлених на конезаводі за новітніми німецькими технологіями, гарне ветеринарне обслуговування забезпечують ідеальні умови для вирощування здорового молодняка. На сьогодні Петриківський конезавод є одним з кращих у Європі.

Також відбувся практичний виїзд у рамках етно-туризму та розвитку «культу» ручної роботи на Миколаїв хутір (Петриківка), де студенти мали змогу ознайомитися з об'єктами і особливостями функціонування зеленого туризму та його розвитком в залежності від регіональних особливостей. Відвідування ряду музеїв Дніпропетровська стало завершенням практикуму.

За словами самих студентів, найвищим ступенем оцінки була відзначена організація роботи «Петриківського племконезаводу».

Студентки факультету міжнародної економіки
ДНУ ім. О. Гончара
Ганна Ступко, Тетяна Демченко (фото)


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram