Версія для друку

Креативний форум

Вихованці кафедри образотворчого мистецтва та дизайну факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства ДНУ ім. Олеся Гончара повернулися до alma-mater із дев'ятьма нагородами з VII Міжнародного форуму "Дизайн - освіта 2013".

Конкурс проходив у Харківській державній академії дизайну і мистецтв. У ньому взяли участь 33 навчальні заклади, у тому числі один з Китаю, три з Росії і 29 із України. Загалом в рамках конкурсів форуму змагалося 550 студентів.

У програмі цьогорічного форуму, серед цілей якого – сприяння творчим зв'язкам дизайнерських закладів, були: огляд-конкурс дипломних робіт і курсових проектів дизайнерських шкіл, конкурс дизайн-проектів у номінаціях, науково-методична конференція професорсько-викладацького складу і молодих учених "Дизайн-освіта в Україні: перспективи розвитку", конкурс з академічного рисунку провідних художніх академій України, студентська науково-практична конференція "Дизайнерська освіта України у світовому контексті", майстер-класи провідних дизайнерів-графіків.

Тетяна Марченко, студентка-дизайнер ДНУ, володарка одразу двох нагород форуму, учасниця конкурсу дизайну середовища поділилася своїми враженнями: "У конкурсі дизайну середовища команди формували таким чином, щоб до однієї групи входили представники різних дизайнерських спеціалізацій і, навіть, міст. Шість команд, які брали участь у цьому випробуванні, мали розробити проекти з трансформації конкретної місцевості (облаштування пляжу, берегової зони, зони для майстер-класів) . Переможцями вважалися учасники, які не тільки знайшли вдале рішення, але й вміли йти на компроміси, робити все злагоджено. Хороший дизайн - це командна праця дизайнерів різних напрямків. Ми дуже старалися, і наші зусилля не залишилися непоміченими: команда посіла третє місце, а мене відзначили нагородою "За креативний підхід у дизайні".

"Наше завдання полягало в тому, щоб спроектувати екологічно чистий парк у Харкові. Я потрапила в команду, яка мала розробити проект екологічного пляжу. З цією метою ми здійснили екскурсію до парку, зробили усі необхідні заміри. Повернувшись до академії, ми обрали лідера команди і розподілили роботу", – розповіла володарка заохочувальної нагороди Катерина Парасенко.

Також Дніпропетровський національний університет презентував на конкурсі сім дипломних проектів з дизайну. Роботи наших студентів – це яскравий світ ілюстрацій до книг, журналів, оригінальні дизайнерські рішення у створенні соціальних плакатів, розробки ідентифікаційного стилю кафе та творчих студій.

У номінації "Графічний дизайн" студенти ДНУ вибороли такі нагороди за дипломні проекти: дипломи III ступеня отримали Юлія Білецька, Людмила Лущ, Ганна Ольхова; дипломами II ступеня нагороджені Катерина Мамчур, Анастасія Світлична; диплом I ступеня – Олена Левицька. Тетяна Марченко отримала дві нагороди: "За креативний підхід в дизайні" та за третє місце, яке вона здобула у складі команди в конкурсі дизайн-проектів. Керівники дипломних робіт – викладачі кафедри образотворчого мистецтва і дизайну ДНУ Олена Миколаївна Світлична, Микола Іванович Храмцов, Василь Іванович Мордань. Вітаємо переможців і бажаємо їм творчого натхнення!

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram