Версія для друку

В ДНУ ім. О. Гончара проходять Дні Латвії в Дніпропетровську

Дні Латвії приурочені 95-ій річниці проголошення Латвійської Республіки. У заходах візьмуть участь почесні гості – Президент Латвії (1993-1999 рр.) Гунтис Улманис та Президент України (1994-2005 рр.) Леонід Кучма.

Сьогодні, 29 жовтня, у Палаці студентів ДНУ відбудеться дискусія «Латвія – Україна в Європі», у якій свою точку зору висловлять Леонід Кучма, Гунтис Улманис, голова правління та виконавчий директор ТОВ «Lattelecom» Юріс Гулбіс, ректор ДНУ ім. О. Гончара Микола Поляков. Обидва колишні керівники держав, які стояли біля витоків розбудови дружніх взаємин між країнами, проаналізують досвід, здобутий під час Європейської інтеграції, та його вплив на суспільства Латвії й України. Учасники спробують дати відповіді на питання: з якими труднощами зіткнулися громадяни наших країн на цьому шляху, як вони ставляться до ЄС та втілення його політики? Друга частина дискусії буде присвячена міждержавному співробітництву в цифровому столітті, розвитку інформаційних технологій та їх ролі в теперішньому і майбутньому.

На Днях Латвії також буде різнопланово представлена культура балтійської країни. Важливий захід програми – «Біржа ділових контактів підприємців» за участю відповідальних представників організації «Європейська мережа підприємців» з Латвії та України, які організували зустріч підприємців Латвії та Дніпропетровщини.

Також голова правління та виконавчого директора «Lattelеcom» Юріс Гулбіс прочитає лекцію «Розвиток сфери інформаційних технологій: латвійський досвід. Швидкісний Інтернет, безкоштовний Wi-Vi, надійний центр даних» студентам факультету прикладної математики та факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем.

Завтра у Науковій бібліотеці ДНУ у рамках Днів Латвії Академічна бібліотека Латвійського університету передасть в дар Науковій бібліотеці книги. Дарування-презентацію проведе директор Академічної бібліотеки ЛУ В. Коцере.

Завтра на історичному факультеті ДНУ пройде круглий стіл латвійських та українських етнографів та археологів «Камінь в культурі Латвії та України», присвячений спільним зв’язкам балтійського, слов’янського та інших народів, які проживали на території сучасної Дніпропетровщини. У заході візьмуть участь науковці Інституту археології Національної Академії наук України, викладачі та студенти Латвії та Дніпропетровського національного університету.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram