Версія для друку

Творчий вечір «Серце, віддане людям»

У Науковій бібліотеці Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара пройшов вечір під назвою «Серце, віддане людям», приурочений до Дня Учителя та ювілею Василя Сухомлинського.

Ці два приводи об'єднали недаремно, адже Василь Олександрович Сухомлинський – український педагог світового масштабу. Більшу частину свого життя він віддав дітям: навчав їх і шукав нові цікаві методи, намагаючись зробити науку більш цікавою та доступною для дитини.

Під час заходу кожен бажаючий міг переглянути безліч книг ученого-педагога, представлених на виставці «Світло доброго серця». Також студенти з різних факультетів ДНУ – Анастасія Фесюра, Ганна Анацька, Олена Чертовікова, Юлія Квінцінська, Таїсія Козлова, Наталія Лугова, Ганна Свищук, Тетяна Дяченко, Данило Соларєв та Владислав Дозоренко в теплій і затишній обстановці розповіли гостям про маловідомі факти з життя Василя Сухомлинського, про його педагогічні методи та творчу спадщину письменника.

Організатором цієї зустрічі виступила бібліотекар Лідія Володимирівна Демчук. «Мені хотілося, щоб студенти більше дізналися про цю людину, адже життя і творчість Василя Олександровича може надихнути будь-кого. Тим паче, що сьогодні його ювілей і День Учителя, – говорить Лідія Володимирівна. – Ми також розповідали відвідувачам про цю професію, сподіваючись зацікавити молоде покоління, адже нині мало хто має бажання працювати вчителем. Уже зараз ми готуємося до ювілею Тараса Шевченка, в якому візьмуть участь студенти технічних факультетів нашого університету. Також ми плануємо провести третій конкурс читців, на який запрошуємо всіх бажаючих. Адже ми завжди відкриті для нових талантів!».

Ганна Анацька,
студентка І курсу ФСЗМК ДНУ


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram