Версія для друку

В ДНУ ім. О. Гончара відкриється науково-методичний центр підготовки юристів

Таке рішення було прийнято Міжвідомчою координаційно-методичною радою з правової освіти населення при Дніпропетровській облдержадміністрації. Захід пройшов під головуванням заступника голови Дніпропетровської облдержадміністрації Ростислава Ботвінова.

Науково-методичний центр підготовки юристів має на меті об’єднати зусилля ВНЗ області у сфері юридичної освіти, підготовки якісних навчально-методичних матеріалів, посилення практичної підготовки юристів, визначення потреби регіону в обсягах підготовки юристів та обсягах державного замовлення. Зокрема, під час координаційно-методичної ради було заслухано доповідь доктора наук з державного управління, професора кафедри права та європейської інтеграції Дніпропетровського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України Віталія Баштанника. Він зауважив: «Стандарт юридичної освіти слід розуміти як необхідний обсяг знань про доктрини, принципи та інститути, а також необхідний обсяг юридичних навичок, обізнаності у питаннях етики та прав людини, якими повинен оволодіти студент. Тому Департаменту освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації необхідно провести перевірку якісного наповнення викладання юридичних дисциплін у ВНЗ, що не є профільними з підготовки юристів, проте у яких здійснюється викладання юридичних дисциплін.». Віталій Володимирович зробив наступні узагальнення та рекомендації, а саме: на базі ДНУ ім. О. Гончара як провідного вищого навчального закладу області створити науково-методичний центр підготовки юристів (правників); Вищим навчальним закладам, що входять до складу Міжвідомчої ради, підготувати звіти про напрямки удосконалення підготовки фахівців юридичної галузі й подати їх до Головного управління юстиції; Головному управлінню юстиції в Дніпропетровській області необхідно продовжити проведення низки семінарів та інших навчальних заходів на базі ВНЗ, продовжити якісну підготовку посібників, пам’яток, буклетів, приділяючи належну увагу актуальності й відповідності чинному законодавству, доступності сприйняття таких матеріалів пересічними громадянами, продовжити долучати до правоосвітньої діяльності студентів-правників та молодих юристів-практиків.

Також з доповідями виступили провідний спеціаліст відділу правової роботи, правової освіти та кодифікації Головного управління юстиції у Дніпропетровській області Анна Мамедова («Проведення спільних семінарських занять з метою висвітлення питань державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, реєстрації громадських об’єднань, державної реєстрації друкованих засобів масової інформації, державної реєстрації актів цивільного стану»), директор Дніпропетровської обласної бібліотеки для молоді ім. М.Свєтлова Тетяна Сафронова («Діяльність закладів культури України щодо підвищення рівня правової освіти та правової культури різних верств населення. Поширення серед населення знань про державні свята, державу і право»), завідувач кафедри адміністративного і кримінального права юридичного факультету ДНУ Ольга Соколенко («Реформування законодавства України про адміністративну відповідальність»), начальник служби у справах дітей Дніпропетровської облдержадміністрації Ніна Тутова («Розвиток сімейних форм виховання»).

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram