Версія для друку

З нагоди 95-річчя Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара на адресу університету надійшли численні вітання від представників органів влади, ректорів українських та закордонних університетів, видатних діячів.

Зокрема, у привітанні Віце-прем’єр-міністра України О.Ю. Вілкула йшлося:

«Дорогі студенти! Ви здобуваєте освіту в одному з найпрестижніших українських вищих навчальних закладів. Будьте наполегливими, старанно навчайтеся, примножуйте здобутки та славні традиції своїх попередників. Шановні викладачі! Від вашого професіоналізму, досвіду та активного застосування інноваційних технологій залежить підготовка висококваліфікованих фахівців та зростання інтелектуального потенціалу нації. Бажаю вам здоров’я, добробуту, реалізації амбітних планів та творчого натхнення. Будьте завжди в авангарді наукової думки, вдосконалюйтесь заради піднесення освітнього іміджу Дніпропетровщини та України».

Перший заступник міністра освіти і науки України Є.М. Суліма:

«95 років – це дуже великий термін навіть для історії, а для вищого навчального закладу, для його керівників, викладачів і студентів – це ціла епоха, що вмістила в себе життя та творчість декількох поколінь. За минулі десятиліття університет став потужним навчальним центром, одним із лідерів вищої освіти нашої країни. Фундаментальність університетської освіти, невпинна увага до творчого розвитку студентства і наукової молоді, плідна співпраця університету з найпотужнішими закордонними центрами освіти і науки є запорукою того, що Дніпропетровський національний університеті імені Олеся Гончара й надалі займатиме гідне місце в загальноєвропейському освітньо-науковому просторі».

Голова Всеукраїнського фонду відтворення видатних пам’яток історико-архітектурної спадщини імені Олеся Гончара Роланд Франко, член правління Валентина Гончар:

«Бажаємо викладацькому складу вагомих здобутків у вихованні підростаючого покоління, достойного своєї прекрасної країни, вихованню у нього національної гідності та самоповаги, любові до рідного слова, до спадщини незабутнього Олеся Гончара. А студентству побажаємо стати прекрасними спеціалістами і любити свою Україну, як її любив небайдужий, прагнучий духовності Олесь Гончар».

Народний депутат України В. Литвин:

«Історія ще належно оцінить гідний внесок кожного без винятку вихованця університету, але вже сьогодні маємо її високу оцінку вашого закладу як особливого осередку інтелектуального й духовного збагачення свого народу, як незгасного вогнища історичної пам’яті та правди – основи основ суспільного життя кожної держави. Сьогодні роль вашого університету в процесі творення та зміцнення величного Собору нашої держави, піднесення економічної могутності України та гідного утвердження її на світовій арені, без перебільшення, – визначальна».

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Д.В. Колєсніков:

«Ця дата є показником величі університету. Саме викладачі та студенти роками творили історію навчального закладу. Це ніби літопис самовідданої праці, гучних винаходів та відкриттів. У цій історії - люди зі знаними іменами, світовими досягненнями та найголовніше – з великими серцями. Шановні педагоги, я дякую вам за те, що свій досвід і професіоналізм, свій творчий та інтелектуальний потенціал ви присвячуєте вихованню молодого покоління. Адже майбутнє Дніпропетровщини та усієї нашої держави належить сьогоднішнім студентам. Дякую за ваш внесок у розвиток освітньої галузі. Зичу міцного здоров’я, нових творчих здобутків та стійкості духу у нелегкій праці!».

Голова Дніпропетровської обласної ради Є.Г. Удод:

«Утворення вашого навчального закладу – визначна подія в історії вітчизняної системи вищої освіти, його сучасна діяльність – наочний приклад якісної підготовки кваліфікованих спеціалістів. Висока професійність та компетентність колективу дозволяє успішно вирішувати всі проблеми вдосконалення навчально-наукового процесу. Тож у цей знаменний день бажаю Вам, шановні друзі, міцного здоров’я, щастя, добра і творчої наснаги, миру і благополуччя, нових творчих здобутків, здійснення всіх задумів і планів на благо рідної України!».

Президент Євразійської асоціації університетів, ректор МДУ імені М.В. Ломоносова В.А. Садовничий:

«За минулі роки Вам вдалося досягти воістину значущих успіхів у підготовці високоосвічених і затребуваних суспільством фахівців. Ви по праву можете пишатися своїм професорсько-викладацьким складом , авторитетними науковими школами , відомими у всьому світі. Упевнений, що висококваліфікований колектив Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара збереже вірність славним традиціям своїх попередників, буде і надалі вносити гідний вклад у творення інтелектуального і духовного потенціалу своєї країни, а також у вирішення благородного завдання збереження єдиного наукового та освітнього простору країн СНД.У цей урочистий день бажаю Вам , шановний Миколо Вікторовичу, і всьому колективу Університету подальших творчих успіхів!».

Ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Л.В. Губерський:

«Завдяки зусиллям професорсько-викладацького колективу та науковців в університеті створені й успішно розвиваються широко відомі наукові школи в галузі математики, механіки, радіофізики та радіоелектроніки, ракетно-космічної техніки, нейрокібернетики, біотехнології, неорганічної хімії, історіографії та джерелознавства, історії України, археології, германістики, літературо- та мовознавства. Велика подяка вам, шановні освітяни, за неоціненний внесок у розвиток вітчизняної науки, за чуйність, турботу та безмежну любов, які вкладаєте в студентські серця. З нагоди цієї знаменної події прийміть найщиріші вітання і побажання невичерпної енергії, щоденних перемог та творчих злетів у нелегкій педагогічній праці».

Ректор Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут» М.З. Згуровський:

«Вся багаторічна історія Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара свідчить про його невпинний розвиток, успішне подолання труднощів і знаходження видатного місця в освітянському середовищі. Вам, дорогі друзі, є чим пишатися: це і велика армія випускників, які затребувані суспільством і працюють на благо Батьківщини, зміцнюючи інтелектуальний потенціал держави, і високі наукові досягнення, і плідна праця з виховання молодого покоління, здатного після отримання якісних знань прославити свій рідний університет. Бажаємо всьому колективу Вашого університету і надалі успішно прямувати обраним шляхом, виконуючи просвітницьку місію».

Віце-президент Російської Академії соціальних наук О.С. Капто:

«Сьогодні ДНУ імені О. Гончара – носій нерозривної єдності багатьох генерацій креативних інтелектуалів, творців видатних наукових шкіл. І, звичайно ж, це тисячі тих, хто, отримавши шкільний атестат, кував свою професійну зрілість у стінах університету. І випускники вдячні за це. Зі святом, любі мої!».

Генеральний конструктор-Генеральний директор ДП «КБ «Південне» О.В.Дегтярьов:

«Університет об’єднав у своїх стінах широкий спектр наукових дисциплін гуманітарного і технічного спрямувань. У ДНУ були створені наукові школи в таких галузях, як: математика, механіка, радіофізика, ракетно-космічна техніка, неорганічна хімія, археологія та інші. Фундаментальні та прикладні розробки ДНУ знайшли застосування у багатьох академічних та проектних інститутах, КБ, заводах. Приємно усвідомлювати, що нині ми разом готові шукати нові форми співпраці для вирішення актуальних науково-технічних завдань, які висуваються часом. КБ «Південне» спільно з ДНУ виступив ініціаторам консолідації науково-технічного потенціалу вищої школи України для вирішення актуальних проблем ракетно-космічної галузі, укладення Генеральної угоди між ДП «КБ «Південне» та провідними ВНЗ України про спільні наукові дослідження. Шановні колеги! Від усієї душі бажаємо Вам доброго здоров’я, нових творчих успіхів у підготовці висококваліфікованих інженерних та наукових кадрів, процвітання нашому рідному університету».

Генеральний директор ДП «ВО «ПМЗ ім. О.М. Макарова» В.А. Щоголь:

«Будучи одним із лідерів серед вітчизняних наукових і навчальних закладів, Дніпропетровський національний університет протягом багатьох років блискучо виконує благородну місію з підготовки і виховання інтелектуальної еліти України для науки, техніки, освіти, культури та інших основоположних сфер життєдіяльності. Нам особливо приємно відзначити, що Ваші наукові розробки у галузі фундаментальних та прикладних наук з успіхом використовуються в наших кращих виробах, які беруть участь у різноманітних міжнародних ракетно-космічних програмах – ракетах-носіях «Циклон», «Зеніт», «Зеніт 3SL», «Зеніт 2SB», «Дніпро» та багатьох космічних апаратах. Упевнені, що наші творчі відносини й надалі міцнішатимуть та розвиватимуться, приносячи користь і тепло взаємного спілкування».

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram