Версія для друку

Неповторне шоу спорту та грації

У Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара відбувся святковий захід, присвячений 95-річчю університету, – «Мега Dance Show “Нам – 95!”».

Зібравшись на стадіоні спортивного комплексу ДНУ, велика університетська родина радо вітала довгоочікуване спортивне свято. Організаторами цього заходу - кафедра фізичного виховання та спорту, студентська рада та профспілковий комітет ДНУ. На свято були запрошені почесні гості - представники Головного управління освіти у Дніпропетровській області, ректорату, студентської ради університету та провідні фітнес-тренери танцювальної студії «Art People».

«Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара завжди був не тільки центром освіти і науки, але й регіональним центром розвитку фізичної культури та здорового способу життя», – відзначив у вітальному слові завідувач кафедри фізичного виховання та спорту ДНУ Володимир Іванович Саричев. – Так, серед наших студентів і викладачів є майстри спорту міжнародного класу, учасники та призери Олімпійських та Параолімпійських ігор, чемпіони і призери світових та європейських змагань. А захід, який ми сьогодні проводимо, покликаний популяризувати фізичну культуру серед молоді, адже масовий спорт – це завжди те, що приносить нам задоволення і допомагає залишатися стрункими та здоровими. Тож я вітаю всіх учасників і бажаю вам міцного здоров’я, гарного настрою та яскравих перемог!»

Відкрили спортивне свято показовий виступ-привітання спортсменок збірної ДНУ з черлідінгу «Крихітки Cheers» та вражаючий флешмоб за участю 150 студентів.

Основна програма «Dance Show» складалася з конкурсних виступів найрізноманітніших стилів – хіп-хопу, джазу, бурлеску, спортивної аеробіки та багатьох інших. У ній змагалися 12 команд з різних факультетів ДНУ: «Stars» (факультет систем і засобів масової комунікації), «J-Slam» (психологічний факультет), «Feel Good» (факультету української та іноземної філології та мистецтвознавства), збірні команди факультетів міжнародної економіки, прикладної математики, біології, екології та медицини; факультету суспільних наук і міжнародних відносин; фізики, електроніки та комп’ютерних систем, історичного, хімічного, фізико-технічного факультетів.

Усі колективи продемонстрували чудові танцювальні здібності, неабияку творчу фантазію та нестримний молодіжний дух. Вони, здається, виводили нові формули танцю – дивували гімнастичними трюками, вправністю із допоміжним знаряддям та вдалим художнім оформленням номеру. Енергійна музика, запальна харизма та шалений драйв молодих танцівників не залишили байдужим нікого з глядачів – вони щосили вболівали за своїх улюбленців. І недаремно, адже учасники зробили все можливе, аби шоу було незабутнім!

Як зазначила головний постановник шоу Лариса Іллівна Татарченко, юнаки та дівчата, дійсно, дуже добре попрацювали. «У нас було не так багато часу на підготовку, але студенти виявилися дуже здібними і добре постаралися, за що я їм дуже вдячна. Я вважаю, що масова робота над флешмобом неабияк зблизила наших студентів. Їм було цікаво – і це головне!»

За хореографічною майстерністю конкурсантів уважно спостерігала суддівська колегія у складі: завідувача кафедри фізичного виховання та спорту ДНУ В. Саричев, голови профкому ДНУ О. Тупиці, лауреата національних і міжнародних фестивалів та конкурсів, хореографа-постановника танцювальної студії «Art-People» Д. Ключка, ветеранів спорту кафедри фізичного виховання та спорту ДНУ В. Дмитрієва та Р. Гріга, декана факультету міжнародної економіки В. Сливенка та голови студентської ради ДНУ А. Прометової. Оцінюючи виступи, судді, насамперед, враховували відповідність композиції музичному супроводу, синхронність та артистизм виконання.

Отже, кращими, на думку журі, стали: у номінації «Фітнес-аеробіка» – команда факультету міжнародних відносин; «Спортивна аеробіка» – команда факультету суспільних наук і міжнародних відносин; «Джаз» –факультет фізики, електроніки та комп’ютерних систем; «Локінг» – історичний факультет; «Бродвей» – команда фізико-технічного факультету; «Хіп-хоп» – факультет психології.

Призові місця в загальнокомандному заліку розподілилися наступним чином: I місце – команда факультету психології, IІ місце розділили команди фізтеху та факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства, ІІІ місце – за факультетом фізики, електроніки та комп’ютерних систем. А от приз глядацьких симпатій цілком заслужено дістався філологам з команди «Feel Good».

«До уваги глядачів ми представили «Танець дикунів». Це був стиль хіп-хоп з елементами шоу, – розповідає переможниця змагань Катерина Зазуліна. – Ми готували танець всі разом. У нашій команді – вісім осіб, і кожен з нас пропонував щось своє. Хтось був відповідальний за костюми, хтось за музику, а я, наприклад, використала свої хореографічні знання, бо раніше займалася танцями. Та я вважаю, що ми одержали перемогу, тому що у нашій команді опинилися дуже чуйні та артистичні студенти».

Усі учасники танцювальних змагань були нагороджені почесними дипломами і медалями, а переможцям додатково презентували знижки на подорож до Умані та подарункові карти відомих розважальних закладів міста.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram