Версія для друку

Медаль Коперника до ювілею ДНУ

Сенат Пултуської гуманітарної академії імені Александра Ґейштора вручив Дніпропетровському національному університету імені Олеся Гончара пам’ятну медаль Міколая Коперника на честь 95-річного ювілею.

З почесною місією на ювілей ДНУ з Польщі прибув проректор Пулутської гуманітарної академії доктор Кріштоф Островські. Він вручив ректору ДНУ ім. О. Гончара Миколі Полякову Золоту медаль Миколая Коперника.

Класичний український університет і гуманітарну польську академію пов’язує плідна співпраця, що розпочалася у 2008 році в рамках реалізації європейського проекту з підтримки студентської мобільності «Еразмус Мундус». У 2010 році, після успішного навчання студентів і стажування викладачів, було підписано міжуніверситетську угоду про співпрацю, яка реалізується в багатьох напрямках. Зокрема, під час зустрічі з керівництвом ДНУ пан Островські висловив пропозицію розробити спільну академічну програму з подвійного керівництва аспірантами і докторантами, що буде фінансуватися ЄС. «В Дніпропетровському національному університеті вже є позитивний досвід подвійного керівництва аспірантами і докторантами спільно з професорами Франції, Німеччини та інших європейських країн, – зазначив ректор ДНУ Микола Поляков. – У наших науковців є багато спільних сфер наукових інтересів, яскравим підтвердженням чому є Перша українсько-польська студентська археологічна експедиція, в якій брали участь студенти і аспіранти Дніпропетровського і Вроцлавського університетів». В продовження теми доктор Островські розповів про наукові відкриття визнаної в Європі археологічної школи Пулутської академії: «Багато науковців шукали місце поховання видатного вченого Миколая Коперника, і саме археологам нашої академії у 2005 році вдалося відшукати і науково обґрунтувати знахідку цього місця. На честь цього наукового відкриття і була викарбувана Золота медаль Миколая Коперника, яку я маю за честь передати в дарунок Дніпропетровському університету».

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram