Версія для друку

Привітання ректора Миколи Вікторовича Полякова колективу Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара з нагоди 95-річчя Alma mater

Дорогі друзі!

Щиро й сердечно вітаю вас зі знаменною датою – 95-літтям від часу створення Університету.

Звичайно, це вже вельми солідний вік, гідний того, щоб з досвіду прожитого й пережитого осмислити віхи свого минулого, згадати попередників, з чого починалася діяльність Університету, оцінити, чи вдалося нам витримати головний життєвий іспит – іспит на справжність, професійну й громадську зрілість, людську порядність.

У витоків нашої Almamater стояла ціла плеяда видатних особистостей, запрошених із університетських центрів Москви, Петрограда, Харкова, Києва, Одеси та інших міст. Серед них геолог Микола Лебедев і біолог Володимир Карпов – перші ректори університету, економіст Олександр Мануйлов та історик Матвій Любавський – колишні ректори Московського університету, медик Владислав Дзержинський, фізик Андрій Малиновський та багато інших. Саме вони закладали підвалини передової на той час освіти і науки в Катеринославському університеті, формували перші покоління фахівців для українського суспільства.

Незважаючи на численні реорганізації, труднощі та протиріччя в освітянській галузі, Університет з кожним роком міцнів, стверджувався як провідний навчальний заклад регіону.

Університет сьогодні – це багатогалузевий навчально-науковий комплекс, в якому функціонують 15 факультетів, 3 науково-дослідних інститути, 90 кафедр, на яких працюють близько 1300 викладачів, у тому числі 175 докторів наук, професорів і понад 700 кандидатів наук, доцентів. У нас навчається понад 15000 студентів. Створено солідну базу для наукової діяльності студентів та викладачів, навчання, виховання, формування духовної та фізичної культури молоді. Наш Університет нині дійсно на підйомі, демонструє високий рівень своєї професійної діяльності, займає гідне місце в загальнонаціональному освітньому поступі, продукуючи нові наукові знання й технології, виховуючи інтелектуальну еліту держави і справляючи помітний вплив на формування суспільної свідомості наших громадян. У всіх вітчизняних рейтингахуніверситет стабільно входить до першої десятки провідних ВНЗ України. І в цьому, безперечно, заслуга всього багатотисячного колективу, частка самовідданої праці всіх поколінь науковців, педагогів, вихованців. Низький уклін усім працівникам університету, насамперед нашим ветеранам, які нерідко в непростих умовах робили й роблять все від них залежне, щоб підтримувати високий статус і авторитет Університету. Честь і шана нашому студентству, яке розуміє свою причетність до цієї високої місії.

Бажаю всім міцного здоров’я,щастя, творчого натхнення, у вирішенні непростих інтелектуальних завдань сучасності, усіляких гараздів у професійному та особистому житті!

Vivat, Університете!

З повагою ректор,
професор
М.В. Поляков


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram