Версія для друку

Університетський бал: такого Попелюшка ще не бачила!

В Палаці студентів ДНУ пройшло яскраве свято – університетський бал, присвячений 89-річчю Дніпропетровського національного університету.

«Сьогоднішнє свято для молоді, викладачів і співробітників університету, - підкреслив ректор ДНУ, професор М.В.Поляков. - Ми почали відлік до святкування 90-річного ювілею ДНУ. Щоб хотілося побажати в цей день – безумовно, нових звершень, щоб ми продовжували славні традиції університету та вшановували своїх вчителів. Наш університет один з найкращих в країні завдяки натхненій праці студентів, патріотизму та майстерності викладачів».

Розпочалося свято з вручення персональних стипендій Вченої ради кращим студентам університету. На сцену палацу у бальному вбранні для отримання нагород вийшли найрозумніші та найкрасивіші дівчата та хлопці ДНУ.

У ході свята відбулося урочисте вручення почесних звань Дніпропетровського національного університету, а саме: «Заслужений професор ДНУ» - професору кафедри обчислювальної математики та математичної кібернетики Ободан Наталії Іллівні; «Заслужений викладач ДНУ» - завідувачу кафедри міжнародного права і порівняльного правознавства Калашнікову Віктору Михайловичу, завідувачу кафедри математичного моделювання Ламзюку Володимиру Дмитровичу, професору кафедри електронних обчислювальних машин Сопільнику Олександру Володимировичу; «Заслужений науковий співробітник ДНУ» - начальнику науково-дослідної частини Полішко Олексію Миколайовичу; «Заслужений працівник ДНУ» - начальнику загального відділу Маяковій Аллі Іванівні.

З музичним привітанням виступили: вокальна студія «Натхнення», танцспортклуб «Ритм», театр танцю «Рассвет», ансамбль «Овація», народна студія сучасного вокалу «Мрія».

Класичний «Вальс… Вальс… Вальс…», без якого неможна уявити жодного балу, запросив на танок усіх гостей. З університетськими Попелюшками танцювали не тільки студенти, а й викладачі й проректори університету.

Дуже цікавим було проведення майстер-класу «Средь шумного бала…» з вальсу, польки та джайву, що організували Галина Лідовська та Олександра Гонюк, за підсумками яких були обрані кращі танцювальної пари. Але родзинкою бала став майстер-клас не з класичного бального танцю, а з українського. І дійсно, український святковий танок завів весь зал. Багато обдарованих юнаків танцювали під запальну музику.

«Хочу щоб молодь отримала справжнє свято, якого недуже багато в нашому сучасному житті, щоб у всіх був хороший настрій. Студентам дуже необхідна розрядка, для того, щоб потім готуватися до навчання та засвоювати нові знання» - підкреслила доцент кафедри української літератури ДНУ Олександра Гонюк.

Наприкінці свята гостей очікували показ колекції українського сучасного одягу, лотерея та святковий торт до Дня народження університету.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram