Версія для друку

Гармонія у польсько-українській співпраці

У ДНУ імені Олеся Гончара перебував заступник декана з міжнародного співробітництва факультету товарознавства Познанського економічного університету (Польща), професор кафедри стандартизованих систем управління Яцек Лучак з дружиною Ганною Лучак. Візит був продовженням діалогу, започаткованого під час попереднього відвідування Яцеком Лучаком нашого університету в лютому 2013 року.

Під час зустрічі з представниками економічного факультету ДНУ обговорювалася підготовка майбутньої заявки на участь у програмі «ГАРМОНІЯ 5» та розвиток співробітництва між нашими університетами в науково-освітній сфері. Конкурс «ГАРМОНІЯ 5» ініційований Польським Національним Центром Науки та спрямований на реалізацію дослідницьких проектів у рамках міжнародної науково-освітньої співпраці.

Декан економічного факультету ДНУ професор Сергій Олександрович Смирнов і заступник декана економічного факультету з міжнародного співробітництва доцент Сергій Якович Касян узгодили з польськими колегами структуру та зміст попередньої теми проекту «ГАРМОНІЯ 5»: «Кваліфікація та співробітництво з постачальниками машинобудівних та авіабудівних підприємств Польщі та України: безпека інформації, соціальна відповідальність бізнесу». Вважаємо, що проведення подібних наукових досліджень співробітниками ДНУ імені Олеся Гончара дозволить розширити існуючі наукові положення у сфері систем управління економічними процесами та кваліфікації постачальників промислових підприємств.

За попередньою домовленістю, у рамках програми «ГАРМОНІЯ 5» буде організовано аспірантуру і докторантуру на базі Познанського економічного університету. Сторони обґрунтували участь ДНУ в якості основного партнера у такій науково-освітній програмі на тему: «Забезпечення якості процесів, товарів та послуг на ринках Центрально-Східної Європи».

Професор Сергій Олександрович Смирнов та професор Яцек Лучак обговорили створення спільної магістерської програми на базі економічного факультету ДНУ та вибраних факультетів Познанського економічного університету.

Завідувач кафедри історії України професор Юрій Анатолійович Святець познайомив польських колег з діяльністю Українсько-польського науково-культурного центру, що функціонує на історичному факультеті ДНУ імені Олеся Гончара. Сторони наголосили на необхідності розширення діяльності Українсько-польського науково-культурного центру ДНУ з урахуванням актуальних економічних тематик.

Під час зустрічі з керівництвом економічного факультету ДНУ були обговорені питання співробітництва між економічним факультетом ДНУ імені Олеся Гончара та факультетом товарознавства Познанського економічного університету, відбулися консультації та зустрічі, спрямовані на обмін науково-освітнім досвідом та питання організації відкритих Інтернет-лекцій професорів Познанського економічного університету для студентів ДНУ імені Олеся Гончара.

У підсумку зауважимо, що проведення таких зустрічей сприяє розширенню наукових, освітніх і культурних зв’язків між університетами України та Польщі, що дозволяє підвищити конкурентоспроможність вітчизняних освітніх послуг на європейському ринку.

Заступник декана економічного факультету
з міжнародного співробітництва
ДНУ ім.О.Гончара
С. Я. Касян


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram