Версія для друку

Підсумки абітурієнтської кампанії - 2013

У зв’язку із завершенням вступної кампанії-2013 Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара відвідали з робочим візитом перший заступник голови облдержадміністрації Анатолій Крупський та директор Департаменту освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Демчик.

Під час зустрічі з керівництвом ДНУ Анатолій Крупський підвів підсумки цьогорічної вступної кампанії на Дніпропетровщині, зазначивши, що загалом до ВНЗ III-IV рівнів акредитації надійшло 130 тисяч заяв від абітурієнтів – це на 25% більше минулорічного показника. А. Крупський наголосив, що у цей період у Департаменті освіти і науки облдержадміністрації працювала регіональна гаряча лінія «Вступна кампанія 2013 року». «Було зафіксовано 17 звернень від громадян з питань вступу до ВНЗ, - зауважив посадовець. - До регіональної оперативної приймальні «Вступна кампанія 2013 року» звернувся особисто лише 1 абітурієнт. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, кількість звернень громадян знизилася практично у 7 разів».

А. Крупський та О. Демчик висловили вдячність керівництву університету за успішне проведення вступної кампанії-2013, з приємністю відзначивши, що ДНУ як регіональний освітянський лідер є зразком для інших ВНЗ. Також представники владних структур та Дніпропетровського національного університету торкнулися актуальних питань соціальної сфери, зокрема, умов проживання в університетських гуртожитках та своєчасної виплати зарплатні співробітникам деяких структурних підрозділів університету з резервів спецфондів ДНУ.

Ректор ДНУ ім. О.Гончара Микола Поляков зазначив, що Приймальною комісією університету цього року було прийнято 32 597 заяв від абітурієнтів, в тому числі більше 12 тисяч – в електронній формі, що вивело університет в десятку найпопулярніших в Україні. Згідно з інформацією Міністерства освіти і науки України, ДНУ входить до десятки найпопулярніших у абітурієнтів ВНЗ, посівши сьоме місце за кількістю поданих заяв. Це цілком заслужена популярність, зважаючи на те, що класичний університет пропонує один з найширших в Україні спектр спеціальностей: 68 напрямів підготовки за ОПП «бакалавр», 89 – за рівнями «спеціаліст» і «магістр».

Цього року найбільшою популярністю серед абітурієнтів користувалися наступні факультети: на факультет української й іноземної філології та мистецтвознавства подано 3 453 заяв; економічний – 2 820; суспільних наук і міжнародних відносин – 2 526; фізики, електроніки та комп’ютерних систем – 2 154; систем і засобів масової комунікації – 1 826; фізико-технічний – 1 430; юридичний – 1 422; прикладної математики – 1 333. Серед особливостей цьогорічної вступної кампанії в ДНУ ректор відзначив, що на фоні високих конкурсів на філологічні, гуманітарні, правознавчі та економічні напрями ми спостерігається стабільне зростання конкурсів на інженерні, ІТ та природничі напрями. Так, на «авіа та ракетобудування» на 30 бюджетних місць ми прийняли 239 заяв, на «комп’ютерну інженерію» – на 45 бюджетних місць було 706 бажаючих, на «системний аналіз» – 221 заява на 25 бюджетних місць, на «комп’ютерні науки» – 585 заяв на 25 бюджетних місць.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram