Версія для друку

Студенти ДНУ стали призерами конкурсу «Україна ХХІ століття: цивілізаційний вибір»

Четверо вихованців Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара стали володарями перших премій престижного студентського конкурсу.

У конкурсі, оголошеному Інститутом стратегічних оцінок при Президентському фонді Леоніда Кучми «Україна», взяли участь 741 студентів 113 вищих навчальних закладів з усіх регіонів країни. Метою цього масштабного заходу було з’ясування ставлення студентської молоді до пріоритетів зовнішньої політики України, її позаблокового статусу, стратегії європейської чи євразійської інтеграцій з урахуванням нових економічних і політичних реалій у світі.

Традиційно студенти Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара є одними з найактивніших учасників проектів Фонду «Україна». Зокрема, у нинішньому конкурсі «Україна ХХІ століття: цивілізаційний вибір» взяли участь 63 студенти ДНУ – представники факультету суспільних наук і міжнародних відносин, міжнародної економіки, систем і засобів масової комунікації, факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства, психології, юридичного та історичного факультетів. У своїх роботах вони продемонстрували високий рівень наукової думки і зуміли якнайкраще проаналізувати можливі інтеграційні напрями руху України в умовах сучасних глобалізаційних процесів.

Саме виважений та відповідальний підхід до розв’язання актуальних проблем українського суспільства, представлений студентами Дніпропетровського національного університету, і зумовив високу конкурсну оцінку їхніх робіт. Так, за підсумками рейтингу фахової комісії І премію конкурсу «Україна ХХІ століття: цивілізаційний вибір» отримала студентка ДНУ Надія Кравченко. Роботи Сергія Прокопенка та Олени Морозової відзначені ІІ та ІІІ преміями відповідно. Володаркою заохочувальної премії стала студентка Дар’я Меньшакова. Усі переможці були нагороджені дипломами та грошовими преміями Президентського фонду Леоніда Кучми «Україна».

Як зазначив, Леонід Данилович, молоді учасники дискусії яскраво продемонстрували небайдужість до проблем цивілізаційного вибору України, задекларували твердий намір змінювати ситуацію й пропонувати конкретні шляхи розв’язання цих проблем. «Наші конкурсанти зробили вибір. Головний висновок, який я зробив для себе: у нас дуже талановита молодь», – наголосив Леонід Кучма.

«Нам дуже приємна висока оцінка організаторів конкурсу робіт наших студентів. Щорічно велика кількість учасників і призерів конкурсу «Україна ХХІ століття: цивілізаційний вибір» свідчить про те, що наші вихованці стануть не тільки висококваліфікованими фахівцями, а й патріотами України, небайдужими до майбутнього держави, – зазначив ректор ДНУ Микола Поляков. – Вітаємо студентів Дніпропетровського національного університету з перемогою та бажаємо їм подальших успіхів у досягненні поставлених цілей!».

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram