Версія для друку

Нові перспективи співпраці з КНР

10-11 жовтня у Дніпропетровському національному університеті відбулась презентація інноваційних проектів науковців ДНУ представнику Далянського бізнес-інкубатора (КНР). За результатами наради було підписано меморандум про спільну роботу та розроблено проект довгострокового співробітництва. Китайській стороні було передано на розгляд анотації 9 проектів для обговорення можливостей їх реалізації у різних галузях промисловості.

Усього ж збірник бізнес-пропозицій, укладений науковцями ДНУ містить більше ста проектів з чітко прорахованими економічними та екологічними перевагами, що пропонуються для реалізації як на вітчизняних промислових підприємствах, так і за кордоном.

За переконанням ректора ДНУ професора М.В. Полякова, зустріч з представниками Далянського бізнес-інкубатора допоможе вийти на новий рівень співробітництва із країною, що так стрімко розвивається. Сьогодні в ДНУ вже реалізується кілька угод із вищими навчальними закладами Китаю, які передбачають академічний та науковий обмін. Університет здійснює для КНР підготовку бакалаврів та магістрів з різних напрямків, у нас плідно навчаються та здобувають науковий ступінь аспіранти. Китайська сторона гостинно приймає на стажування дніпропетровських викладачів та науковців з китайської філології. До речі, серед вітчизняних абітурієнтів останніми роками китайська філологія стабільно користується дуже високим попитом. Тому Микола Вікторович висловив переконання, що співробітництво в галузі реалізації новітніх розробок вчених ДНУ принесе користь і китайській, і українській сторонам.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram