Версія для друку

Наші у Франції

Аспірантка ДНУ ім.О. Гончара Лілія Кучерук отримала ступінь PhD в галузі англійської філології, захистивши кандидатську дисертацію в Університеті Бордо 3 імені Мішеля де Монтеня (м. Бордо, Франція).

Такого випадку в історії факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара ще не було! Вперше аспірантка кафедри англійської філології ДНУ Лілія Кучерук отримала ступінь PhD в галузі англійської філології, захистивши кандидатську дисертацію в Університеті Бордо 3 імені Мішеля де Монтеня (м. Бордо, Франція).

Згідно з угодою між Урядами України та Франції про взаємне визнання документів про наукові ступені та вчені звання, диплом Лілії Кучерук в Україні буде відповідати диплому кандидата філологічних наук.

Під час навчання в очній аспірантурі Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара Лілія Кучерук під керівництвом професора кафедри англійської філології Алли Ігорівни Анісімової працювала над дисертацією «Юридична термінологія сучасної англійської мови: лінгвістичній та когнітивний аспекти». В рамках програми обміну Erasmus Mundus здібна аспірантка двічі отримувала грант на навчання в Університеті Бордо 3 імені Мішеля де Монтеня. Там Лілія продовжила працювати над своєю дисертацію під керівництвом професора Жана-Ремі Ляпера та професора кафедри англійської філології ДНУ Алли Ігорівни Анісімової.

І ось 28 червня 2013 року професора А.І. Анісімову як співкерівника та члена комісії було запрошено до Університету Бордо 3 для участі у захисті кандидатської дисертації Лілії Кучерук.

Проте, тільки участю у захисті дисертації представника ДНУ справа не обмежилася. Під час перебування у Франції професор А.І. Анісімова ознайомилася з навчальними планами, системою підготовки філологів-англістів – бакалаврів, магістрів, аспірантів – практикою отримання подвійних дипломів, а також з процедурою проведення захисту магістерських дисертацій.

Крім того, було проведено переговори про подальшу співпрацю двох університетів – Дніпропетровського національного та Університету Бордо 3.

Викладач та аспірант кафедри англійської філології
ДНУ ім.О. Гончара
Глухова Л.О.


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram