Версія для друку

З дипломом ДНУ на батьківщину

У Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара іноземним студентам урочисто вручили дипломи про закінчення навчання.

Цього року серед представників Китаю, Туркменістану. Азербайджану, Гвінеї, Малі, Гани, Анголи, Японії дипломи магістрів отримали десятеро іноземців, дипломи спеціаліста – 14, бакалавра – 52 студенти, свідоцтва про закінчення підготовчого відділення – 22. Дванадцятьох студентів нагородили грамотами від ректора університету М.В. Полякова за успіхи у навчанні та активну участь у громадському житті ДНУ.

Університетськими справами іноземців у ДНУ опікується відділ підготовки фахівців для зарубіжних країн та академічних обмінів. Уважно ставляться до кожного з них співробітники відділу, тому усі вони прийшли привітати своїх вихованців. З вітальним словом звернувся до присутніх начальник відділу підготовки фахівців для зарубіжних країн та академічних обмінів Геннадій Анатолійович Онищенко, якого студенти-іноземці лагідно називають «наш декан»: «Кожне обличчя для мене дороге, оскільки за цей час ми з вами пережили і труднощі, і радощі. Бажаю вам успішного життєвого шляху. Щоб ви виправдали надії, які на вас покладає університет і щоб диплом ДНУ був відомий в усьому світі. Адже ми докладаємо максимум зусиль для того, щоб вам було комфортно навчатися».

Кожного року викладачі бажають своїм випускникам-іноземцям не забувати альма матер. Приємною несподіванкою для всіх став візит до ДНУ випускниці-магістра минулого року Цюй Лі. Нині вона працює в Китаї, і, перебуваючи у відрядженні в Україні, завітала до ДНУ на урочисту церемонію вручення дипломів іноземцям, щоб подарувати університету картину ручної роботи, виконану на шовку.

Китаєць Ань Ци, бакалавр напряму підготовки «екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування» поділився враженнями про Україну та навчання у ДНУ: «П’ять років назад я приїхав з друзями до України, в Одесу. Там навчався на підготовчому відділенні. За порадою старшого брата, який навчається у Дніпропетровську, вступив до ДНУ. Тут значно менше іноземців, ніж в Одесі, отже є більше можливостей здобути якісну вищу освіту. Викладачі університету дуже доброзичливі, багато нам допомагають, за що я їм дуже вдячний. Якщо вдасться, хотів би залишитися працювати в Україні, оскільки в Китаї зараз труднощі з працевлаштуванням. Взагалі дуже подобається Україна, особливо можливість відпочивати на Чорному морі».

Бубакар Сила з африканської країни Малі рік навчався на підготовчому відділенні, хоче опанувати спеціальність «телекомунікації»: «Мені хотілося знати інші країни і отримати за кордоном диплом. Як я опинився саме в Україні? Я послав листа зі своїми результатами навчання, і отримав запрошення до ДНУ. Хотілося б знайти собі друзів серед українців, поки що спілкуюся лише з товаришами зі своєї країни».

«Ви приєдналися до когорти чисельних випускників нашого університету, що нині працюють в 50-ти країнах світу, - звернувся до іноземних студентів проректор з науково-педагогічної роботи у сфері міжнародного співробітництва Михайло Павлович Дяченко. – Бажаємо вам успішної діяльності на своїй батьківщині і вважаємо вас нашими послами, які можуть донести до своїх колег і друзів інформацію про можливість здобути вищу освіту в нашому університеті».

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram