Версія для друку

Співпраця українського класичного і китайського технічного університетів

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара і Уханський текстильний університет (КНР) підписали Угоду про співпрацю.

Під час зустрічі ректорів українського і китайського університетів йшлося про відновлення співпраці, розпочатої у 2008 році. «Ми високо оцінюємо наше співробітництво в минулому, – зазначив ректор ДНУ професор Микола Поляков, – завдяки якому проходив обмін студентами і викладачами між університетами, тому вважаємо за доцільне його продовжити, інтенсифікувавши науковий обмін. Зокрема, ми пропонуємо гостям відвідати хімічний факультет і факультет біології, екології та медицини, де співпадають сфери наукових інтересів обох сторін», - наголосив Микола Вікторович.

Ректор Уханського університету Вен Ілян зауважив: «Незважаючи на те, що ДНУ – класичний університет, в якому навчається більше 20 тисяч студентів, а наш – технічний з контингентом 33 тисячі, у нас є багато спільних рис. В Уханському університеті органічно розвиваються технічний, природничий та гуманітарний напрямки. Також у нас є потужна мистецька складова, зокрема, визнана в Китаї і за кордоном підготовка з образотворчого мистецтва і дизайну. В цьому напрямку нам також було б цікаво співпрацювати з мистецтвознавцями ДНУ. Тому ми покладаємо надії на відновлення співпраці як в академічній і науковій діяльності, так і мистецькій» – наголосив Вен Ілян.

Китайський університет представляли декани факультетів математики та інформатики, текстильних матеріалів, хімічної технології та екологічної технології, тому гостям запропонували ознайомитися з колом наукових досліджень відповідних факультетів ДНУ та відвідати Аерокосмічний центр.

Співробітники ДНУ активно співпрацюють з колегами з вищих навчальних та наукових закладів КНР з 1998 року. Нині ДНУ ім. О.Гончара має 7 договорів про співробітництво з вищими навчальними закладами КНР. За період 2003-2012 рр. ДНУ відвідало 18 делегацій з університетів КНР, у тому числі делегації посольства КНР в Україні.

З 2000 до 2012 року китайські студенти, які закінчили курс навчання у ДНУ, одержали 409 дипломів бакалавра, 255 дипломів магістра та 1 диплом спеціаліста з образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва. Наразі у ДНУ навчаються 125 студентів з КНР.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram