Версія для друку

Микола Поляков: «Будувати «європейський дім» мають сучасні фахівці»

В інформаційному агентстві «Мост» відбувся круглий стіл, присвячений проблемам євроінтеграції України. В заході взяли участь Голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінський, ректор ДНУ ім. О.Гончара Микола Поляков, директор департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Анатолій Комірний та інші.

Зокрема, Ян Томбінський наголосив, що його візит відбувається незадовго до підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, що планується у листопаді цього року. «Підписання договору надасть можливість українським товарам вийти на європейський та світові ринки. Але для цього слід підвищувати їхню конкурентоспроможність. Враховуючи потенціал, який має Україна, вона може отримати доступ до всіх ринків світу», – вважає Ян Томбінський.

Ректор ДНУ Микола Поляков підкреслив, що будувати європейські стосунки нового формату мають сучасні конкурентоспроможні фахівці. «Сьогодні ДНУ активно інтегрується до єдиного європейського освітнього простору, і це надає нашим студентам і викладачам чудові можливості для навчання і стажування. Серед партнерів ДНУ – провідні університети Європи, і отримання диплому цих університетів – цілком досяжна мета для сьогоднішніх студентів ДНУ», – наголосив Микола Вікторович. Також ректор відзначив співпрацю ДНУ в рамках програм, фінансованих Європейським Союзом, між науковцями країн Східної і Західної Європи та зосередився на конкретних результатах європейської інтеграції для вітчизняної вищої школи.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram