Версія для друку

У ДНУ зібралися студенти-політологи з усієї України

У Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара пройшов ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Політологія».

44 учасники з 24 ВНЗ України змагалися за звання переможця. Рівень їхньої підготовки оцінювали фахівці з Національного університету «Одеська юридична академія», Запорізького національного університету, Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, Донецького національного університету, Національної металургійної академії України, Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, Дніпропетровського національного університету ім. Олеся Гончара.

У порівнянні з минулим роком, збільшилася не лише кількість учасників та ВНЗ, які вони представляють. Середня кількість балів, набраних учасниками, зросла, як зросли і результати переможців. Так, бали переможців, які зайняли перше місце, складали 85% від максимальної кількості у 2012 році, і 90% - у 2013. Другий рік поспіль підтвердила власні зразкові знання Ганна Руденко з Донецького національного університету. Минулого року вона зайняла друге місце, а цього року стала заслуженим переможцем, захопивши першість ще під час першого завдання - виконання тестових вправ - і не втрачаючи лідерських позицій до кінця олімпіади.

Високі результати також продемонстрували інші центри політологічної освіти в Україні. Юлія Демчук (Київський національний університет імені Т. Шевченка) та Анастасія Голішевська (Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова) з результатами у 88 балів посіли третє місце. Марія Федорюк (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича) з результатом у 94 бал посіла друге місце. Високий рівень підготовки студентів-політологів ДНУ підтверджує друге місце Вікторії Чернової.

Кафедра політології
факультету суспільних наук та міжнародних відносин
ДНУ ім.О.Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram