Версія для друку

До Дня слов’янської писемності та культури

З метою відродження культурних традицій, духовної спадщини слов’янських народів, а головне – збереження і плекання рідної мови Центр історії та розвитку української мови Дніпропетровського національного університету ім. Олеся Гончара провів просвітницький захід, присвячений 1150-річчю створення слов’янських азбук.

На свято були запрошені студенти й викладачі факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства, які з нетерпінням чекали на нього, оскільки воно вже стало доброю традицією у стінах нашої альма-матер.

Директор Центру – Наталія Сергіївна Голікова – привітала присутніх зі святом цікавою доповіддю, Валерія Володимирівна Корольова виступила з повідомленням. Студенти ІІІ курсу українського відділення факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства порадували гостей Костянтиновою абетковою молитвою. Зустріч вийшла теплою та по-родинному затишною.

Отже, віддаючи данину пам’яті братам-просвітителям Кирилу та Мефодію, ми намагаємося осягнути те велике мистецтво – навчити іншу людину чинити, мислити, поводитися по-християнськи й самим прагнути до цього, не забувати джерел нашої духовності, одвічних цінностей. Сподіваємося, що наші нащадки не дозволять собі забути подвижницького подвигу Кирила і Мефодія, збережуть ключ до розгадки слов’янської абетки у своєму серці.

Центр історії та розвитку української мови
ДНУ ім. О. Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram