Версія для друку

Ілюстрації зі всього світу

У Будинку архітектора відкрилася виставка ілюстрацій, зібраних з усього світу. Художники 32 країн представили роботи, виконані у різних стилях та техніках, необмежені конкретною тематикою. Враховуючи рівень виставки та вимоги до учасників, особливо приємно зазначити, що в ній брали участь студенти ДНУ ім. О. Гончара.

Географія "Illustration" робить її єдиною виставкою такого масштабу у галузі ілюстрації в Україні. Серед членів жюрі цього року були канадська художниця Аніта Кунц, автор обкладинок "Time" та "The New Yorker", Майкл Венцеттл, видавець головного німецького журналу для дизайнерів. Саме вони й обирали десять найкращих ілюстраторів.

Відкрили захід Анатолій Меньків, директор фестивалю дизайну "Cow", в рамках якого відкрилася "Illustration", Олена Барановська, президент фестивалю, Ірина Зайцева, заступник міського голови, Євген Хорошилов, начальник Управління культури та мистецтв міської ради.

"Світ повертається до книги як до першоджерела, – сказала Ірина Зайцева, – і дизайнерське мистецтво завжди буде затребуваним. Моєму поколінню хочеться вірити, що ми житимемо в тій Україні, яку ви, дизайнери та художники, намалюєте своїми фарбами, своїм серцем, своєю художньою думкою".

"На виставці представлено 700 робіт, із яких 50 належать українським авторам, – розповіла президент фестивалю Олена Барановська. – Особливо цікавий цей захід тим, що ми можемо порівняти, як працюють дизайнери із різних країн світу".

Презентували свої роботи і студенти факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства (напрям "Дизайн") Дніпропетровського національного університету ім. О. Гончара.

"Обирали роботи студентів четвертого курсу, оскільки вони вже мають професійні навички, можуть легко виконати подібні завдання, - розповіла Олена Світлична, завідувач кафедри образотворчого мистецтва та дизайну, – в рамках навчального курсу "Проектування ілюстрацій для книжок" студенти виконують подібні завдання. Вихованці нашого факультету представили на виставці ряд листівок, які отримали призові місця на конкурсі "Різдвяні новорічні листівки" у Львові. Вони є обличчям сучасної української графіки і могли б непогано репрезентувати наше мистецтво і в Європі, і в світі".

"Я взяла участь в організації заходу, – поділилася студентка першого курсу факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства Лоліта Бондар. – Для мене як для дизайнера ця виставка надзвичайно корисна, адже я можу побачити безліч технік і стилів, обрати власний напрямок".

В рамках відкриття виставки відбувся майстер-клас дніпропетровського фотографа Сергія Гунази "Фотографія в дизайні", під час якого він поділився секретами дизайнерської обробки фотографії.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram