Версія для друку

Перша дівчина університету та студенти-оскароносці!

29 квітня у великій залі Палацу культури студентів відбулася ХІ звітно-виборча конференція студентського самоврядування Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара. Метою її щорічного проведення є звітування діючого голови ради студентів ДНУ та обрання нового лідера студентського самоврядування в університеті.

Відкрив зустріч вже екс-голова ради студентів, аспірант факультету суспільних наук та міжнародних відносин Микита Плясов. Привітавши усіх присутніх, він оголосив для голосування персональний склад президії конференції. Цього року членами президії були Юлія Рудень (ФУІФтаМ), Владислава Скотар (ФМЕ) та Софія Пишнєва (ФБЕМ), що входять і до президії ради студентів ДНУ. Також була обрана лічильна комісія, адже за правилами усі рішення звітно-виборчої конференції приймаються голосуванням делегатів конференції, котрих цього року було 218 осіб. Склад лічильної комісії: Олена Подолян (ГГФ), Юлія Лимарь (ФУІФтаМ), Наталя Остапченко (ФТФ), які є головами ради студентів на своїх факультетах. Затверджено було і порядок денний, а саме: заслуховування звіту про роботу студентського самоврядування за останній навчальний рік (доповідав Микита Плясов); вибори нового голови РС ДНУ; вибори складу РС за поданням виборчої комісії РС; затвердження студентів до складу Вченої Ради університету та до складу делегатів Конференції трудового колективу; нагородження студентського активу університету.

Після затвердження порядку денного Микита запросив до слова проректора з науково-педагогічної роботи у сфері гуманітарної освіти та виховання молоді ДНУ Валентина Васильовича Іваненка. Він розповів про роль активної молоді у житті університету, пригадав свої студентські роки, а завершуючи промову, схвально оцінив роботу Микити Плясова, що був головою ради студентів два роки поспіль; висловив надію, що обраний лідер стане гідним продовжувачем роботи ради студентів й так само тісно буде взаємодіяти з адміністрацією ДНУ. Підкреслюючи важливість роботи та багату історію самоврядування ДНУ, Павло Краснобріжий, голова Дніпропетровської обласної молодіжної організації ВМОО «Молоді регіони» та у минулому голова РС ДНУЗТ ім. ак. Лазаряна, зауважив: «Рівень та масштаб роботи ради студентів ДНУ відомий серед інших університетів і серед адміністрації міста й області. Про важливу місію ради студентів говорить і той факт, що багато активістів РС стали відомими та впливовими діячами нашого міста».

Після вітальних слів гостей присутні прослухали звітну доповідь голови ради студентів ДНУ Микити Плясова. Він розповів про досягнення персонального складу активістів РС; про зростання іміджу університетських заходів, що організовані радою студентів; про значний прорив у соціальній сфері (проведення міського Дня донора, Фестивалю соціальної реклами, участь в акції «Тиждень добрих справ», організацію «Аукціону побачень», систематичні відвідування лікарень, дитячих будинків, тощо); відзначив розвиток у культурно-масовій сфері (організація обласного конкурсу «Петриківка очима сучасної молоді» за підтримки Дніпропетровської обласної ради; проведення популярних заходів – «Супер студент ДНУ», «Міс Університет», «Univer Voice», введення нових проектів – День української молоді, Масниця ДНУ, День закоханих ДНУ та інші). Розповідаючи про інформаційну діяльність, Микита розповів, що вперше за багато років рада студентів ДНУ випустила власний журнал «Сонар» - унікальний проект навіть на рівні міста; відзначив, що цього року міські та регіональні ЗМІ ширше висвітлюють заходи університету і що про них знають не тільки студенти і працівники ДНУ, а й пересічні мешканці міста. Відзначив екс-голова РС і налагодження більш тісної співпраці адміністрації зі студентами. Звітуючи про роботу спортивного комітету, було згадано про Чемпіонат з аматорського футболу серед молоді області, про велику кількість факультетських спортивних ігор та змагань гуртожитків. Діяльність комітету міжнародних зв’язків, за словами Микити, дала змогу привернути увагу студентів до можливостей наукового розвитку, взяти участь у нових конференціях, продовжити навчання за кордоном та долучитися до наукової і культурної співпраці із закордонними студентами. У векторі обміну досвідом РС ДНУ у лютому провела Міжнародний форум активістів студентського самоврядування на туристичній базі в Карпатах, запросивши Всеукраїнську студентську раду та лідерів самоврядування Росії і Білорусі. Схвальну оцінку отримав і комітет з працевлаштування студентів, адже цього року було проведено ярмарки вакансій, зустрічі з потенційними роботодавцями, підтримано проведення Конгресу підприємців «Призма24». Так, звітуючи про плідну та багатогранну роботу ради студентів, Микита доніс до присутніх важливість підтримки активного погляду на життя, залучення студентів до формування нової реальності, поліпшення навчального процесу та проведення більш цікавого та культурно-розвиваючого дозвілля. Цією доповіддю Микита Плясов завершив свою діяльність у складі РС Дніпропетровського національного університету ім. О. Гончара та побажав усього найкращого новообраному голові.

Далі до слова було запрошено єдиного кандидата від студентів (хоча можливість подати свою заяву була у всіх студентів ДНУ до 23 квітня) Антоніну Прометову, студентку 3-го курсу факультету суспільних наук та міжнародних відносин. Тоня була головою ради студентів свого факультету протягом року, і за цей час заявила про себе як про ініціативного відповідального лідера; добру, чуйну дівчину та вмілого керівника, тому її кандидатура була прийнята схвально. Готуючи програму діяльності на 2013-2014 навчальний рік, Антоніна робила акцент на реформуванні студентського самоврядування на кожному факультеті та загальній модернізації роботи РС в університеті. Так, серед пунктів її програми були:

1) підтримка і розвиток традиційних заходів та свят, що організовувалися радою студентів ДНУ протягом попередніх років;

2) реорганізація комітетного складу РС ДНУ;

3) створення загальної моделі ради студентів для кожного факультету;

4) введення рейтингової системи як у РС ДНУ, так і серед факультетів у різних напрямах;

5) введення на кожному факультеті програми студентського кураторства;

6) впровадження заохочувальної системи для студентів-відмінників/активістів;

7) створення міжвузівської школи самоврядування у співпраці із соціально-психологічною службою ДНУ імені Олеся Гончара;

8) проведення конкурсу «Найрозумніший» серед студентів;

9) подальше проведення благодійних заходів, організація «Дня Здоров’я» для дітей-сиріт;

10) проведення майстер-класів з популярних видів спорту (Workout, Bodybuilding), популяризація здорового способу життя;

11) реконструкція спортивних майданчиків біля гуртожитків, інші проекти.

Така програма відкрила перед присутніми перспективний та насичений план роботи ради студентів. Ідеї і проекти, запропоновані Тонею, отримали схвальні відгуки серед слухачів та членів РС ДНУ. Тому, коли в результаті голосування новообраним головою ради студентів ДНУ імені Олеся Гончара стала Антоніна Прометова, атмосфера в залі була святкова. До речі, тільки вдруге за історію університету студраду очолює дівчина! Цей приємний факт дає надію, що робота отримає новий вектор та стиль. Прийнявши привітання та гучні аплодисменти зали, Антоніна, вже як повноправний голова студради, запропонувала затвердити склад РС ДНУ та студентів-членів Вченої Ради ДНУ з делегатами на Конференцію трудового колективу університету.

Завершивши офіційну частину, Антоніна та дівчата з робочої президії конференції оголосили про початок унікальної церемонії нагородження кращих студентів ДНУ у різних сферах – «Студентського Оскару 2013»! Цього року великий інтерес викликало саме це останнє питання конференції - нагородження студентського активу університету – унікальної ініціативи РС ДНУ. Так, метою цього нагородження є відзначення кращих митців, активістів, гумористів, відмінників серед студентів, які протягом року плідно працювали та досягли успіху у своїй сфері діяльності. Було висунуто 15 номінацій: «Інтелект року», «Позитив року», «Волонтер року», «Епатажність року», «Спортсмен року», «Прорив року», «Відкриття року», «Активіст року», «Душа гуртожитку року», «Фоторепортер року», «Відмінник року», «Творча особистість року», «Найуспішніший іноземний студент року», «Помічник року», «Студент року».

Кожен факультет обирав кращих кандидатів у кожну номінацію, вирішуючи це на засіданнях студради, звертаючись до деканату чи проводячи опитування серед студентів. Кожну кандидатуру голова РС факультету захищав на загальних зборах РС ДНУ, відстоюючи честь та перераховуючи досягнення людини-претендента з факультету у певній сфері. Члени президії РС віддавали свої голоси тому, хто на їх погляд є найуспішнішим, проте за власний факультет не можна було голосувати. Результати не розголошувалися до моменту проведення церемонії. Тому так цікаво було почути ім’я людини, що вигравала статуетку, ставала кращою у своїй справі.

Результати «Студентського Оскару 2013»:

Інтелект року: Ткаченко Павло ММФ;

Епатажність року: Левий Олексій ІФ;

Позитив року: Ліфшиць Артем ФУІФтаМ;

Волонтер року: Богомаз Олеся ФБЕМ;

Спортсмен року: Васильєва Катерина ФСНтаМВ;

Прорив року: Пишнєва Софія ФБЕМ;

Відкриття року: Калайко Артем ФМЕ;

Активіст року: Шелухін В’ячеслав ФПМ;

Душа гуртожитку року: Сніда Євген ІФ;

Фоторепортер року: Савчук Олександр ФУІФтаМ;

Відмінник року: Лаптєва Юлія ФУІФтаМ;

Творча особистість року (тут з кожного факультету приймалися 4 кандидатури, тому переможців теж обрали 4): Таібова Лілія ФУІФтаМ; Кіріченко Тетяна ЮФ; Руденко Наталя ГГФ; Пасічник Олесь ФМЕ.

Найуспішніший закордонний студент року: Намаззаде Михайло ЕФ;

Помічник року: Нарро Тума Марія ФМЕ;

Студент року: Скотар Владислава ФМЕ.

Так пройшла звітно-виборча конференція студентського самоврядування ДНУ та церемонія нагородження «Студентський Оскар 2013». Більш детальну інформацію про переможців та нового голову РС ДНУ Антоніну Прометову ви можете знайти у соціальній мережі Вконтакті, на сторінці прес-служби РС ДНУ чи прес-служби РС свого факультету. Сподіваємося, що рівень роботи РС буде зростати від року у рік, студенти будуть ще активніші, креативніші та працелюбніші. Стосовно свята «СтудОскар» - воно стане традиційним заходом для університету, тому усім бажаючим ми радимо працювати над собою, досягати результатів та покращувати імідж свого факультету та усього ДНУ.

Софія Пишнєва, прес-служба РС ДНУ ім. О. Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram