Версія для друку

Перемога – свято миру, свободи й весни

До Дня Перемоги у Палаці студентів Дніпропетровського національного університету ім. О. Гончара вшановували ветеранів Великої Вітчизняної війни.

Ректорат, Рада ветеранів, профком ДНУ глибоко шанують та проявляють постійну турботу про учасників війни. Головним, насамперед, є вирішення соціальних проблем та оздоровлення ветеранів. Сьогодні ветеранська організація університету налічує 50 учасників бойових дій і 122 працівника тилу, які мають статус учасників війни. Щорічно підтримуються та впорядковуються пам’ятники загиблим, які є на території університету, ветерани заохочуються подяками та грошовою винагородою. За ініціативою Ради ветеранів створений волонтерський центр для індивідуальної підтримки одиноких та хворих ветеранів, оскільки більшість з них за віком не працюють в університеті, деякі уже немобільні і потребують додаткової уваги.

Від імені керівництва університету присутніх привітав проректор з науково-педагогічної роботи у сфері гуманітарної освіти та виховання молоді ДНУ Валентин Васильович Іваненко: „У ці травневі дні ми знову подумки повертаємося до вікопомних подій найжорстокішої з воєн в історії людства, коли у смертельному двобої з фашистськими агресорами вирішувалася доля світової цивілізації. І чим далі у минуле відходять грізні обриси війни, тим повніше постає велич народного подвигу. У цей день ми скорботно схиляємо голови перед світлою пам’яттю всіх, чиє найдорожче – життя відняла війна. Наш моральний обов’язок – як зіницю ока, зберігати духовну єдність з поколінням, для якого патріотизм – не просто слова, а найвище ціннісне мірило. Дорогі наші ветерани, ви належите до славної когорти найповажніших і найавторитетніших людей в університеті, де продовжуєте сіяти золоті зерна знань, людяності, справедливості. Вдячність вам безмірна і низький уклін за звершене вами заради добра й щастя вселюдського. Наснаги вам, здоров’я, душевного спокою й сімейного затишку на многії літа!”

Гостей також привітав голова ветеранської організації ДНУ ім. О.Гончара Валентин Олександрович Балакін, а творчі колективи Палацу студентів ДНУ подарували ветеранам святковий концерт.

З нагоди 68 річниці Великої Перемоги відбулася урочиста церемонія покладання квітів до меморіалу загиблим під час Великої Вітчизняної війни студентам Дніпропетровська.

Вічна слава героям, які пройшли дорогами війни, здобули перемогу для майбутніх поколінь! Вклонімося живим! Ніхто не забутий, ніщо не забуто!

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram