Версія для друку

Університетський театр-студія «Маски» виборов дві професійні номінації

Завершився щорічний міжнародний фестиваль молодіжних театрів «Рампа», що проводиться у Дніпропетровську.

Фестиваль започатковано у 1993 році за ініціативи Дніпропетровської обласної молодіжної організації «Дніпровська спілка молоді». Відтоді «Рампа» проводиться щороку у квітні в приміщенні Дніпропетровського академічного театру ім. Горького. У «Рампі» беруть участь театри України, Білорусі та Росії, хоча за всю історію фестивалю його учасниками були також колективи із Грузії, Молдови, Литви і Великобританії.

Театральні колективи змагаються у наступних номінаціях: Гран-прі, За найкращу режисуру, За найкращий авторський твір, За найкраще художнє оформлення, За найкраще музичне оформлення, За найкращу сценографію, За найкращу жіночу роль, За найкращу чоловічу роль, За найкращу жіночу роль другого плану, За найкращу чоловічу роль другого плану, «Королева епізоду», «Король епізоду», Приз глядацьких симпатій.

Цього року з дванадцяти номінацій народний театр-студія «Маски», що працює під керівництвом заслуженого працівника культури України Ігоря Трахта у Палаці студентів ДНУ ім. О.Гончара, виборов дві професійні номінації: «За найкраще художнє оформлення вистави» та «За найкращу чоловічу роль другого плану». Останню отримав Дмитро Свинаренко – заступник декана факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем ДНУ, який у вільний час є провідним актором театру «Маски» та керівником студії сучасного вокалу «Мрія». Дипломи «лауреат фестивалю» отримали актори театру: Наталя Сириця, Оксана Рудковська, Анна Шеремет, Олена Денисенко, Олександра Нікішина та Віра Сосна.

Режисер фестивалю «Рампа», художній керівник Палацу студентів Оксана Рудковська розповіла про ХХІ фестиваль:

- Цього року для участі у фестивалі було надіслано 40 пропозицій. Оргкомітет відібрав лише тринадцять. Для конкурсного виступу «Маски» обрали п’єсу Олександра Володіна «Дві стріли». Цю виставу протягом 30 років ставили відомі режисери на всьому пострадянському просторі. Але тема розподілу влади та людських стосунків завжди залишається актуальною. Особлива увага у нашому колективі завжди приділяється роботі з початківцями, і поруч з нашими відомими акторами свій перший диплом отримала студентка першого курсу факультету систем та засобів масової комунікації ДНУ Віра Сосна. Ми вітаємо її і сподіваємося, що наш виступ на фестивалі у Краматорську, який відбудеться у травні 2013 року, принесе таке ж задоволення і нові перемоги.

Палац студентів ДНУ ім. О. Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram