Версія для друку

Дні довкілля у ДНУ

У Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара проходять Дні довкілля.

Студенти і куратори груп усіх факультетів залучилися до впорядкування університетського містечка і дніпропетровських вулиць, прилеглих до навчальних корпусів та студентських гуртожитків. Так, дівчата факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства у супроводі кураторів підмітали доріжки парку і ботанічного саду ДНУ. Студенти факультету прикладної математики та історичного факультету виконували чоловічу роботу – вигрібали сухе листя та завантажували його на вантажівки. Біля Наукової бібліотеки ДНУ працювали студенти напряму підготовки «туризм» факультету міжнародної економіки. До них долучилися і співробітники бібліотеки, які впорядковували територію по вулиці Казакова. Ініціативні мешканці прилеглих будинків допомагали висаджувати дерева на території студмістечка та розвішували годівнички для білок. Творчі студенти-дизайнери художнім розписом оформили сміттєві баки і на кожному зробили напис «У сміття є будинок». Вони сподіваються, що такі привабливі розписи заохочуватимуть студентів підтримувати чистоту.


Ректор ДНУ Микола Поляков відзначив, що університет, як і інші вищі навчальні заклади, вже три тижні облагороджує свою територію: фарбуються паркани, відновлюються дороги, висаджуються дерева. «Ми із задоволенням відзначаємо, що наші студенти охоче приводять до порядку студентське містечко, де живуть, той парк, де відпочивають, стадіон, де проходять спортивні змагання. Близько сотні дерев висадили студенти нашого університету, інших ВНЗ Дніпропетровська і волонтери національних громад на вулиці Казакова та у Червоноповстанській балці», - зауважив ректор.

За словами проректора ДНУ з адміністративно-господарської роботи Миколи Ружина, усі бажаючі студенти взяли участь у добрій справі: «Силами університету забезпечено робочий процес, є весь необхідний інвентар, завезений чорнозем для висаджування дерев, ботанічний сад виділив саджанці, зокрема, клен, горіх, бузок, спірею, кизильник, форзицію, глід, катальпу та інші. Студенти активно працюють – разом з кураторами, комендантами, працівниками господарських служб приводять до належного стану студентське містечко, Ботанічний сад, спортмайданчики, територію навколо навчальних корпусів, гуртожитків, Наукової бібліотеки, Палацу спорту, Палацу студентів. На великій території університету, що охоплює 78 га, необхідно багато працювати, і студенти завжди нам у цьому допомагають. Це внесок нашого університету в загальну справу – зробити рідне місто чистим і доглянутим», – підкреслив Микола Миколайович.

Серед студентського активу був студент фізико-технічного факультету ДНУ – чемпіон світу з workout Євген Кочерга, який зауважив, що сучасна молодь активна й ініціативна, хоче жити у гарному місті, займатися спортом на обладнаних майданчиках і готова до реалізації подібних проектів з благоустрою рідного Дніпропетровська.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram