Версія для друку

На шляху до мультилінгвальної освіти

Викладачі ДНУ імені Олеся Гончара взяли участь у науковому семінарі «Розвиток освітніх програм» в рамках спільного проекту Європейського Союзу Темпус ІV «Розвиток та впровадження освітніх програм з мультилінгвальної підготовки вчителів в університетах Грузії та України».

Семінар відбувався в м. Тбілісі (Грузія) в рамках проекту Темпус ІV «Мережева взаємодія університетів–партнерів у реалізації багаторівневої системи підготовки та підвищення кваліфікації у галузі освітнього менеджменту». Участь у ІІ-му модулі проекту Темпус IV DIMTEGU «Розробка навчальних програм» у Тбіліському державному університеті імені Іване Джавахішвілі взяла делегація з України, у складі якої представники ДНУ імені Олеся Гончара: координатор проекту – професор А.І. Анісімова, професор Н.П. Олійник, доцент В.В. Яшкіна, доцент О.О. Конопелькіна та доцент І.Г. Безродних

Співробітництво вчених та дослідників з університетів різних країн, а саме Латвії, Литви, Грузії та України, сприяє успішному проведенню семінару. Крім участі в сесійних засіданнях, учасники проекту мали змогу обмінюватися науковими напрацюваннями, дослідженнями і практичним досвідом під час воркшопів, гуртових робіт та дискусій, що включені в програму семінару.

Науковий семінар «Розробка навчальних програм» спрямовано на розробку питання мультилінгвальної комунікації, яка наразі стає все більш актуальною. В XXI ст., коли загострюється питання міграції, в тому числі й з причини отримання бажаної освіти за кордоном, виникають проблеми підготовки бакалаврів, спеціалістів і магістрів з викладанням навчальних предметів іноземною мовою. Семінари в рамках проекту Темпус IV покликані подолати подібні труднощі й проблеми.

Основні завдання, поставленні перед представниками ДНУ у відрядженні до Тбіліського державного університету, - ознайомлення із загальними тенденціями у галузі розробки освітніх програм з підготовки вчителів у рамках проекту Темпус IV, визначення сутності й основних напрямків у сфері впровадження освітніх програм з підготовки вчителів у контексті мультилінгвальної освіти та окреслення основних напрямків практичного застосування сучасних технологій з урахуванням специфіки освітніх магістерських програм, можна вважати успішно виконаними.

Кафедра англійської філології
факультету української й іноземної
філології та мистецтвознавства
ДНУ ім. О. Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram