Версія для друку

Зроблене власними руками більше цінується

Близько сотні дерев висадили студенти ДНУ ім. Олеся Гончара, інших ВНЗ Дніпропетровська і волонтери національних громад на вулиці Казакова та у Червоноповстанській балці.

Ректор ДНУ Микола Поляков відзначив, що університет, як і інші вищі навчальні заклади, уже два тижні облагороджує свою територію: фарбуються паркани, відновлюються дороги, висаджуються дерева. «Ми із задоволенням відзначаємо, що наші студенти охоче приводять до порядку студентське містечко, де живуть, той парк, де відпочивають, стадіон, де проходять спортивні змагання. Дуже приємно, що настрій, який панує сьогодні серед студентів, цілком відповідає сонячній погоді. У цьому молодому парку та біля Наукової бібліотеки ми висадимо близько сотні дерев і кущів», - зауважив ректор.

За словами проректора ДНУ з адміністративно-господарської роботи Миколи Ружина, усі студенти встигнуть взяти участь у добрій справі: «Силами університету забезпечено робочий процес, є весь необхідний інвентар, завезений чорнозем, ботанічний сад виділив 95 саджанців, зокрема, клен гостролистий, горіх чорний, бузок плямистий, спірею, кизильник, форзицію, глід, катальпу та інші. Молодь активно працює на цій території: зібрано каміння і сміття, у ямки рознесено чорнозем».

До студентської ініціативи долучився голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод. Разом зі студентами він висадив кілька дерев і зазначив, що такі невеликі, але успішні справи і є кроками до великого успіху: «Сьогодні ми проводимо чергову акцію спільно з молодіжним центром, громадськими організаціями, зокрема такою як «Аджутор». Хочу висловити вдячність усім юнакам і дівчатам, які відгукнулися на ініціативу, керівництву ДНУ, Ботанічному саду, який надав саджанці. Ще в листопаді минулого року ми розпочали роботу в цьому парку, бачу, що висаджені дерева добре прижилися. Вважаю, те, що зроблене власними руками, більше цінується, а значить, не буде ламатися. Впевнений, що незабаром тут буде гідне місце для відпочинку», - підкреслив Євген Удод.

За словами керівника НГО «Аджутор» Світлани Іванової, нині розробляється програма подальшого благоустрою території, у перспективі буде встановлено освітлення, лавки, можливо, вуличні тренажери.

Серед студентського активу був студент фізико-технічного факультету ДНУ – чемпіон світу з workout Євген Кочерга, який зауважив, що сучасна молодь активна й ініціативна, хоче жити у гарному місті, займатися спортом на обладнаних майданчиках і готова до реалізації подібних проектів з благоустрою рідного Дніпропетровська.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram