Версія для друку

Молодь і космос

На Дніпропетровщині під егідою Міжнародної Федерації Астронавтики розпочала роботу триденна XV Міжнародна молодіжна науково-практична конференція «Людина і космос».

Її робота проходить на базі Національного центру аерокосмічної освіти молоді імені О.М. Макарова, Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара, ПАТ «Український науково-дослідний інститут технології машинобудування». Організатори конференції - провідні підприємства ракетно-космічної галузі України.

Ректор ДНУ ім. О. Гончара, професор Микола Поляков під час відкриття молодіжного форуму відзначив, що тематика таких зустрічей досить широка і охоплює практично всі науково-технічні напрями проектування, конструювання, випробувань та досліджень в галузі ракетно-космічної техніки та космічних технологій. Також у вітальному слові ректора йшлося:

- Участь у конференції дає змогу молодим науковцям та дослідникам презентувати свої перші наукові розробки, познайомитись з провідними фахівцями ракетно-космічної техніки України, а кращі доповіді опублікувати у фахових виданнях України.

З моменту створення Центру аерокосмічної освіти молоді імені О.М. Макарова Указом Президента України Л.Д. Кучми 12 вересня 1996 року Дніпропетровський національний університет плідно співпрацює з Центром у напрямку забезпечення умов підготовки висококваліфікованих кадрів для підприємств ракетно-космічної галузі України, реалізації різноманітних форм навчання, у тому числі, й професійної орієнтації школярів і довузівської підготовки.

Провідні викладачі та науковці фізико-технічного факультету університету активно залучаються до роботи в Центрі. Це професори Ф.П. Санін та В.Ю. Шевцов, доценти А.К. Лінник, В.С. Зевако, С.В. Білокуров, В.Л. Бучарський та інші.

В аерокосмічних класах Центру проводиться навчання школярів, залучаються до наукової роботи талановиті студенти університету, пропагуються досягнення у ракетно-космічній галузі, формується інтерес до ракетної та космічної техніки. З цією метою широко використовується унікальний виставковий комплекс, в якому демонструються реальні зразки ракетної та космічної техніки, зразки двигунів та елементів конструкцій.

Традиційно Міжнародна молодіжна науково-практична конференція «Людина і космос» проводиться щорічно напередодні Дня космонавтики. За останні роки вона дійсно набула статусу міжнародної. В її роботі беруть участь студенти, магістри, аспіранти і молоді вчені не тільки нашого університету та інших навчальних закладів України, а також представники Росії, Білорусі, Казахстану.

Минулого року в роботі конференції брали участь магістри Євразійського національного університету (м. Астана, Казахстан) та магістри Федерального університету (м. Бразиліа, Бразилія), які навчалися та проходили стажування в ДНУ. Впевнений, що кожного року географія учасників конференції буде розширюватися відповідно до розширення міжнародного співробітництва наших університетів.

"Хочу побажати організаторам конференції успішного її проведення, а учасникам - змістовних доповідей, плідного обміну науковими ідеями та розробками, цікавого спілкування з провідними науковцями та спеціалістами ракетно-космічної галузі. Впевнений, що «Людина і космос» для багатьох молодих вчених стане першим кроком до вершин науково-технічної творчості", - наголосив ректор.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram