Версія для друку

"Твій сміх – голос неба"

03 квітня 2013 року у творчому молодіжному клубі «Штрих», що діє при Науковій бібліотеці ДНУ, відбувся концерт українського барда Віктора Пашника.

Віктор уже не вперше відвідує наше місто, але його завжди з величезним нетерпінням чекають сотні шанувальників. Ось і цього вечора у просторому вестибюлі бібліотеки не було вільного місця! Усі – від малечі з батьками, школярів та студентів до більш старшого покоління поціновувачів справжньої української пісні – прийшли послухати улюбленого виконавця. Не тільки своїм співом зачарував бард, а ще й відвертістю, щирістю, доброзичливістю, щедрістю та багатством душі. Він ніс світло та радість. Його сміх – голос неба, його спів – серце України. І всі, кому не байдужа українська культура, рідні традиції, були цього вечора з ним, квітами й оплесками дякували улюбленому бардові.

Віктор Пашник – це справжній віртуоз бандури та гітари, має сильний вокал, а також людина, що за декілька років уже стала легендою музичної культури України та країн СНД.

Народився і виріс у с. Кулачківці Снятинського району Івано-Франківської області. Навчався у єдиній в Україні Стрітівській вищій педагогічній школі кобзарного мистецтва (Київська область). Це вищий навчальний заклад I рівня акредитації, заснований у 1989 році. Ініціаторами створення школи були заслужений артист України Василь Литвин, письменники Борис Олійник та Олесь Бердник. Після кобзарської школи Віктор Пашник вступив до Чернівецького університету на кафедру музики та українознавства.

Творча діяльність виконавця триває майже 10 років. Зі своїм першим гуртом він виграв конкурс «Червона Рута-2003» (м. Київ) у категорії «Авторська пісня та акустична музика». Через певний час гурт розпався, а Пашник став сольним виконавцем. Протягом дев’яти місяців мандрував із «Караваном сонячних бардів» від станції Чортомлик (Дніпропетровська область) до Владивостока.

Віктор виконує народні (обрядові, колискові, ліричні), а також авторські пісні.

У 2009 році Пашник записав два презентаційних диски: «Сонячна ніч» з авторськими піснями під гітару та «Кобзар Шкрум» з українськими народними й авторськими піснями у супроводі бандури.

Оксана Шаровська, бібліограф НБ ДНУ


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram