Версія для друку

Підсумки Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за напрямом «Актуальні питання співробітництва з Європейським Союзом»

На конкурс надійшло близько 100 робіт із 47 вищих навчальних закладів України.

До пріоритетних напрямів концепції розвитку Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара належить підтримка талановитої студентської молоді, сприяння та активізація наукової діяльності студентів. Практичним кроком в реалізації цієї концепції стало проведення Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук за напрямом «Актуальні питання співробітництва з Європейським Союзом».

Згідно з наказом Міністерства освіти і науки України Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара вже другий рік поспіль є базовим вищим навчальним закладом за цим галузевим напрямом. Тому на базі факультету міжнародної економіки проводився заключний тур конкурсу, що передбачав рецензування студентських робіт та роботу підсумкової науково-практичної конференції, в ході якої учасники мали змогу доповісти про результати власних наукових досліджень та обґрунтувати авторську позицію щодо конкретної наукової проблеми.

Як і минулого року, з усієї країни до університету направлялися роботи студентів-вузівських переможців, а отже, – здобутки кращих студентських наукових досліджень за напрямом європейської інтеграції. Тематика конкурсних робіт охопила такі секції: «Стратегії розвитку економічного співробітництва з Європейським Союзом», «Співробітництво України та Європейського Союзу в сфері міжнародної торгівлі послугами (транспортні, логістичні, транзитні, туристичні, інформаційні, освітні, фінансові, послуги аутсорсінгу та інжинірингу, в сфері охорони здоров’я, культури та спорту)», «Інноваційна економіка та становлення економіки знань в розвитку євроінтеграційних процесів», «Зовнішньоекономічна діяльність та міжнародний маркетинг в умовах європейської інтеграції», «Проблеми та перспективи співробітництва України з Європейським Союзом в контексті діяльності міжнародних організацій», «Європейська валютно-фінансова інтеграція» та «Гуманітарні аспекти співробітництва України з Європейським Союзом».

Широка тематика конкурсу обумовила широку географію учасників – до організаційного комітету надійшло близько 100 робіт із 47 вищих навчальних закладів України. За словами декана факультету міжнародної економіки ДНУ Ігоря Леонідовича Сазонця, заступника голови галузевої конкурсної комісії, процеси інтеграції започатковуються на місцевому і національному рівні, а міжвузівське співробітництво – це лише одна з найбільш ефективних її форм.

Студенти Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара щороку беруть активну участь у конкурсному змаганні, достойно представляючи наукові школи рідної Alma Mater. Так, цього року серед 24 авторів наукових робіт, визнаних галузевою конкурсною комісією за результатами рецензування претендентами на перемогу, троє – студентки факультету міжнародної економіки ДНУ.

На заключному засіданні конкурсної комісії, очолюваної проректором з наукової роботи Дніпропетровського національного університету Володимиром Івановичем Карплюком, було ухвалено рішення нагородити всіх учасників конференції дипломами І, ІІ і ІІІ ступеня. Зокрема студентки факультету міжнародної економіки ДНУ отримали: А.А. Гальченко – диплом І ступеня за роботу «Розвиток аеронавігаційного обслуговування як напрям економічної інтеграції України»; дипломи ІІ ступеня – студентки М.К. Костюченко та К.В. Заїкіна за роботи «Співробітництво України та Європейського Союзу у сфері інноваційної діяльності підприємств: стан, ризики та перспективи» і «Проблеми та перспективи функціонування зони євро») відповідно.

Факультет міжнародної економіки ДНУ імені Олеся Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram