Версія для друку

Економісти ДНУ вибороли золото і срібло на студентському науковому олімпі

У стінах Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулася підсумкова науково-практична конференція Всеукраїнського конкурсу наукових студентських робіт з галузі науки «Кількісні методи в економіці (статистика, економіко-математичне моделювання)».

Зі 108 надісланих наукових студентських робіт право взяти участь у заключному етапі конкурсу мали 30 представників 18 вищих навчальних закладів з 11 областей України та Києва. Серед них були й студентки економічного факультету Дніпропетровського національного факультету імені Олеся Гончара: Галина Бесчастна – студентка IV курсу спеціальності «Економічна кібернетика» та Ольга Песикова – студентка магістратури спеціальності «Прикладна статистика».

Актуальність обраних тем, наукову новизну та рівень виконання робіт визначала конкурсна комісія, до складу якої входили відомі науковці: В.Д. Базилевич, В.В. Вітлінський, Р.М. Моторин, А.Н. Єріна, О.І. Черняк та інші фундатори сучасної української економічної думки.

Конференція надала шанс кожному учаснику проявити свій інтелектуальний потенціал, у рамках дискусії та обміну думками захистити результати власного наукового дослідження.

Та найяскравішими роботами форуму по праву були визнані роботи студенток економічного факультету Дніпропетровського університету. Дівчата показали гідний рівень знань не тільки у площині обраної теми, а й за її межами. Вони впевнено відповідали на питання та відстоювали свою точку зору, за що й отримали найвищі оцінки від суддів. Робота Галини Бесчастної, за напрямом «Економіко-математичне моделювання» зайняла І місце, а робота Ольги Песикової за напрямом «Статистика» – ІІ місце.

Науковими керівниками, які на належному рівні підготували майбутніх переможниць, були викладачі економічного факультету: доцент кафедри економічної кібернетики Валентина Валеріївна Огліх та викладач кафедри статистики, обліку та економічної інформатики Дар’я Олександрівна Бесчастна.

Вже другий рік поспіль роботи наших студентів-економістів ДНУ у співпраці з їх науковими керівниками визнаються кращими. Минулого року у цьому ж конкурсі I місце також посіла студентка спеціальності «Прикладна статистика» Катерина Фомкіна. Високий рівень студентських робіт й отримані винагороди свідчать про високий рівень підготовки майбутніх спеціалістів на економічному факультеті ДНУ імені Олеся Гончара та визнання його ролі у фундації молодої спільноти компетентних економістів.

Вітаємо переможців та бажаємо їм творчої наснаги і нових перемог!

Викладач кафедри статистики, обліку та економічної інформатики ДНУ ім.О.Гончара
Дар’я Бесчастна


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram