Версія для друку

Студенти ДНУ - переможці Чемпіонату IT-талантів «Золотий Байт 5»!

Завершився ювілейний Всеукраїнський чемпіонат комп’ютерних талантів «Золотий Байт 5». Студенти Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара отримали перемогу в номінації «Магістр проектів».

Всеукраїнський студентський комп’ютерний чемпіонат «Золотий Байт» проходив за підтримки Департаменту освіти і науки, молоді та спорту виконавчого органу Київської міської держадміністрації. Цього року була обрана тема конкурсу «Нові технології – нові можливості».

Переможців визначали у таких номінаціях: «Магістр проектів» – конкурс ідей для програмістів; «Мобільні технології» – конкурс програмних проектів під різні мобільні платформи (Android, iOS); «Кібермайстер» – конкурс для розробників ігор; «Навігатор мереж» – номінація для системних адміністраторів, теоретичні питання та практичні завдання з мережевих технологій і системного адміністрування; «Кліпмейкер» – створення короткометражного фільму (відеороботи та анімація, створена в будь-якому графічному пакеті); «Папараці» – конкурс у форматі репортажного фото (фото-есе на певну тему); «Веб-майстер» – розробка сайту на задану тематику; «Юний Джедай» – номінація для школярів (теоретичні питання та практичні завдання з ОС Windows, MicrosoftOffice); «WindowsPhoneJazz» – конкурс програмних проектів під мобільну платформу Windows Phone; «Windows 8 Jazz» – конкурс програмних проектів під платформу Windows 8 та «NoSQL Експерт» – конкурс програмних проектів під платформу Inter Systems Caché.

Чемпіонат проходив у три етапи. Перший – on-line тур проводився у тринадцяти містах України: Києві, Донецьку, Одесі, Дніпропетровську, Запоріжжі, Харкові, Львові, Луганську, Вінниці, Миколаєві, Полтаві, Рівному, Маріуполі. Участь у цьому етапі взяли всі бажаючі студенти та випускники будь-якого навчального закладу (термін випуску яких не перевищує одного року), які зареєструвалися на спеціальному інтернет-порталі чемпіонату.

І вже у всеукраїнському фіналі, який відбувся у Києві, особисто та у командному складі змагалися 200 переможців регіональних першостей. На цьому етапі роботу конкурсантів оцінювала представницька суддівська колегія – більше 45 авторитетних фахівців з кращих IT-компаній та бізнес-інкубаторів України, зокрема: Microsoft, Inter Systems, Інком, Intel, Happy Farm, Vostok Ventures, Stearling Studio, Navigator. На розсуд журі учасники фіналу представили працездатну версію сайту (з усіма спеціальними обліковими записами та відповідним контентом). Сайт мав бути доступний в мережі Інтернет і готовий до демонстрації можливостей. Також фіналісти провели презентацію свого проекту, використовуючи з ілюстративною метою слайд-шоу.

За результатами змагань, першість у номінації «Магістр проектів» здобула дніпропетровська команда Mega Boot у складі Артура Ворошила – студента I курсу факультету прикладної математики Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара та Андрія Олексюка – учня Дніпропетровського коледжу ракетно-космічного машинобудування ДНУ імені О.Гончара.

Нагородження у цій номінації було поєднано із врученням Гран-Прі чемпіонату. Так, щасливі переможці із рук засновника компаній «Інком» та «Датагруп» бізнесмена Олександра Кардакова, який у рамках діяльності Фонду «Освітні ініціативи» підтримує конкурс «Золотий Байт», отримали сертифікати на поїздку в Силіконову (Кремнієву) Долину.

Вітаємо переможців ювілейного всеукраїнського чемпіонату «Золотий Байт 5»!

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram