Версія для друку

Мобільність студентів: Україна - Франція

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара відвідав аташе з питань університетського та наукового співробітництва Посольства Франції в Україні Тьєрі Дорн.

«Пост аташе я займаю лише з вересня 2012 року, тож маю незначний досвід роботи у цій сфері, - відзначив Тьєрі Дорн. - Донедавна працював викладачем в інформаційній лабораторії в одному з університетів західної Франції. За дорученням Посла Франції в Україні, мені потрібно якнайповніше відтворити картину співпраці між університетами Франції і України. Хочу відзначити, що ваш університет в цьому плані займає дуже активну позицію. Наше завдання полягає у тому, щоб заохочувати студентів, які отримують стипендії французького Уряду. А також підтримувати зі сторони Франції гранти, які стосуються здобуття подвійних дипломів».

Під час зустрічі французького гостя з проректором з науково-педагогічної роботи у сфері міжнародного співробітництва ДНУ професором М.П. Дяченком та представниками факультетів обговорювалися подальші перспективи розвитку проектів у галузі економіки між ДНУ та університетом Ле-Ман, співпраця між факультетом фізики, електроніки та комп’ютерних систем ДНУ та університетом м. Клермон-Ферран. Як кореспондента Національного центру наукових досліджень Франції, Тьєра Дорна цікавили також спільні дослідження у сфері прикладної математики, оскільки вони перегукується з науковими інтересами аташе.

ДНУ вже тривалий час підтримує плідні наукові та академічні зв’язки з вищими навчальними закладами і науково-дослідними інститутами Франції. На сьогодні діють дві угоди з Інститутом новітніх технологій в механіці м. Клермон-Ферран і Університетом Мен. За останні десять років до Франції були відрядженні 25 студентів та 45 співробітників ДНУ на навчання, стажування та виконання спільних наукових робіт. Зокрема, за останній рік за результатами конкурсного відбору на факультеті прикладної математики ДНУ на навчання за програмами надання подвійних дипломів до Університету Мен було відправлено шестеро студентів. Завідувач кафедри романської філології І.С. Кірковська взяла участь у міжвузівській зустрічі Університетської асоціації Франкофонії в Україні щодо створення єдиної мережі викладачів французької мови у вищих навчальних закладах, а також створення робочої групи для координації кроків нинішніх та майбутніх учасників Університетської асоціації Франкофонії (АUF). У рамках угод з Університетом Мен та Університетом м. Страсбург за програмами надання подвійних магістерських дипломів, завідувач кафедри прикладної та теоретичної механіки професор В.В. Лобода є керівником програми подвійного керівництва кандидатськими дисертаціями з Університетом Клермон-Ферран, а завідувач кафедри квантової макрофізики професор В.В. Скалозуб проводить активну науково-дослідну діяльність спільно з науковцями Вищої політехнічної школи м. Париж.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram