Версія для друку

Триває Всеукраїнський фестиваль науки

У Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара завершилася сесія Всеукраїнської науково-практичної конференції «Придніпровські соціально-гуманітарні читання».

Придніпровський науковий центр Національної академії наук України і Міністерства освіти і науки України та Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара в рамках Всеукраїнського фестивалю науки започаткували у 2012 році серію сесій Всеукраїнської науково-практичної конференції «Придніпровські соціально-гуманітарні читання». Метою їх проведення є розвиток наукової активності викладачів та дослідників регіону, презентації ними результатів досліджень, а головним чином, налагодження співпраці між науковцями регіону. Тому протягом 2012 року було заплановано проведення окремих сесій конференції в провідних наукових центрах Дніпропетровської, Запорізької та Кіровоградської областей, якими опікується Придніпровський науковий центр НАН України і МОН України. У квітні 2012 року було проведено Запорізьку сесію, в червні – Кіровоградську сесію конференції. На кожній з сесій була присутня представницька делегація представників ДНУ імені Олеся Гончара – філософів, політологів, істориків, соціологів.

Восени 2012 року було проведено ще дві сесії: Бердянську (у вересні) та Криворізьку (у листопаді), оскільки кожне з цих міст відзначається міцними традиціями науки та освіти і відоме своїми університетами. 22 лютого 2013 року відбулася Дніпропетровська сесія, на яку були запрошені колеги, зв’язки з якими зав’язалися в ході проведення сесій «Придніпровських соціально-гуманітарних читань». У роботі конференції взяли участь більше ста учасників з Києва, Львова, Сімферополя, Харкова, Запоріжжя, Полтави тощо. Дніпропетровську область представляли науковці Дніпропетровська, Кривого Рогу та Дніпродзержинська. З вітальним словом до учасників конференції звернувся проректор ДНУ ім. Олеся Гончара, доктор історичних наук, професор, голова секції «Суспільні та гуманітарні науки» Придніпровського наукового центру НАН України і МОН України Валентин Васильович Іваненко, який побажав учасникам цікавих знахідок та змістовних дискусій.

Дніпропетровська сесія знаменує собою не тільки завершення, але й початок, оскільки вона одночасно починає новий цикл, починає ІІ Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Придніпровські соціально-гуманітарні читання», наступна сесія якої запланована до проведення в травні 2013 року у Бердянську.

Факультет суспільних наук і міжнародних відносин
ДНУ ім. О.Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram