Версія для друку

Кращі в науці студенти стажуватимуться за кордоном

У Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара підведено підсумки загальноуніверситетського конкурсу «Лідер студентської науки ДНУ-2012».

Найґрунтовніші науковці-дослідники серед студентства ДНУ 2012 року – дев’ятеро переможців конкурсу за напрямами наукової роботи «Суспільні й гуманітарні науки», «Природничі науки» і «Технічні науки». Це Альона Сівкова та Ганна Нікітіна з факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства, Юлія Степанченко з факультету систем і засобів масової комунікації, Сергій Третьяков (хімічний), Анна Севериновська та Дар’я Бурцева (біології, екології та медицини), Олег Коваленко, Павло Книш та Віктор Решняк (механіко-математичний факультет).

«Головним завданням конкурсу є формування пріоритету наукової роботи у студентів ДНУ ім. О. Гончара як важливого фактора підготовки фахівця нового типу, - відзначає проректор з наукової роботи ДНУ Володимир Іванович Карплюк. - Конкурс «Лідер студентської науки ДНУ» залучає молодь до наукової, науково-технічної, науково-організаційної діяльності під час навчання та здобуття фаху. Окрім того, таким чином легко виявляти обдарованих студентів та сприяти їхньому творчому зростанню».

Конкурс проводиться за підсумками наукових здобутків студентів за весь навчальний рік. Серед найвагоміших критеріїв для визначення переможців у конкурсі такі: участь студента у наукових конференціях, симпозіумах, круглих столах з апробацією власних наукових досліджень у вигляді наукових публікацій; участь у конкурсах наукових робіт, оголошених Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України, Національною Академією Наук України, Молодіжною академією наук України, іншими вищими навчальними закладами України, неурядовими організаціями й фондами тощо; участь у міжнародному науковому співробітництві, отримання грантів, наукове стажування в наукових установах України та зарубіжжя.

Переможці конкурсу мають пріоритетне право отримувати іменні стипендії різного рівня та бути рекомендованими конкурсною комісією та Вченими радами факультетів на стажування у провідних наукових та освітніх центрах України і за кордоном.

Вітаємо усіх учасників і переможців і нагадуємо, що стартував конкурс «Лідер студентської науки-2013». Це чудова нагода для всіх студентів ДНУ заявити про свої наукові здобутки.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram