Версія для друку

Навчання в ДНУ починається зі свята

Традиційне щорічне свято Дніпропетровського національного університету - “Посвячення у студенти” - зібрало біля Палацу студентів ДНУ майже всіх першокурсників одного з самих престижних університетів України.

На гостей свята та студентів чекало багато приємних хвилин: вітання ректора Дніпропетровського національного університету Миколи Вікторовича Полякова, та деканів факультетів; символічне вручення першокурсникам студентського квитка, заліковки та “граніту науки”; університету; розіграш подарунків серед студентів, дискотека. На честь свята перед першокурсниками з маршами пройшов військовий оркестр, а творчі колективи Палацу студентів ДНУ продемонстрували, де в майбутньому нові члени студентської родини можуть розкрити свої багатогранні таланти.

“Ви пройшли нелегке випробування в конкурсній боротьбі та вибороли право стати студентами ДНУ, – звернувся до першокурсників ректор Дніпропетровського національного університету професор Микола Поляков. - Попереду у вас важки, але такі щасливі студентські роки, запам’ятайте їх, вони будуть одними із самих яскравих спогадів протягом всього вашого життя. Шановні першокурсники, ми сподіваємося що ви будете гідно нести і примножувати славні традиції ДНУ. Ми бажаємо, щоб ви були щасливими та стали справжніми фахівцями, щоб ви принесли користь своєю працею і собі, і alma mater, і суспільству.

Дуже добре пам’ятаю свої студентські роки, - зазначив ректор. - У 1966 році, після закінчення технікуму, я став студентом механіко-математичного факультету. Це була щаслива пора, я займався наукою, грав у волейбол в університетській команді, в університетські ж роки у мене з’явилася донька. Це було багатогранне життя. Я бажаю молодим людям, щоб ваше навчання в університеті починалося зі свята. В добру путь, молоді колеги.”

Вже позаду вступні іспити і тестування, попереду - навчання, яке триватиме довгі п’ять років, нові друзі, сесії та плани на майбутнє. Так чого очікує нове студентське покоління від свого навчання в Дніпропетровському національному університеті? З цим запитанням ми звернулися до першокурсників.

Туров Артем, фізико-технічний факультет: «Сьогодні в мене особливе свято – день вступу до університету. Складно було поступати, важко готуватися. ДНУ вибрав тому, що учитися тут престижно. Після закінчення університету буду інженером-технологом».

Гіболова Марія, факультет систем та засобів масової комунікації: “Я обрала факультет СЗМК ДНУ тому, що збираюся працювати в цій сфері. Практики в мене досить, сюди я прийшла за теорією. Свято «Посвячення у студенти» - це для мене як у школі 1 вересня. Коли ти прийшов, ще не знаєш, що на тебе очікує, але вже хочеться дуже багато. Планую до закінчення університету реалізувати усі свої плани”.

Олейник Ірина, факультет міжнародних відносин: «Посвячення у студенти» для мене - це зустріч з новими друзями. Вибрала ДНУ, тому що учитися в ньому престижно.

За інформацією приймальної комісії ДНУ, у 2007 році план набору до Дніпропетровського національного університету, затверджений Міністерством освіти і науки України, складає 1809 осіб на денну форму навчання (бюджет) та 257 осіб на заочну форму навчання (бюджет). Позабюджетні місця: денна форма навчання – 1701 осіб, заочна форма навчання – 1058.

Середній конкурс в ДНУ цього року становить 2,12 особи на місце – на денному відділенні, 1,51 – на заочному.

Найвищим попитом серед абітурієнтів користуються такі спеціальності: комп’ютерна інженерія – 10 осіб на місце; дизайн – 7 осіб на місце; китайська мова – 7; економіка і підприємство – 4,5; англійська мова – 4; реклама та зв’язки з громадськістю – 4; журналістика – 3,5.

Цього року в Дніпропетровському національному університеті було проведено п’ять попередніх тестувань з наступних предметів: українська мова, математика, хімія, біологія, географія. У тестуваннях брали участь 2260 абітурієнтів, з яких 1300 мешканці Дніпропетровська, 960 – інших областей України. За результатами попередніх тестувань до ДНУ було зараховано 600 осіб на денну форму навчання (бюджет) та 12 осіб на заочну форму навчання (бюджет). Позабюджетні місця: денна форма навчання – 56 осіб, заочна форма навчання – 1.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram