Версія для друку

Спільний проект TEMPUS зближує економістів ДНУ з ЄС

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара з офіційним візитом відвідав представник Познанського економічного університету (Польща) Яцек Лучак.

Візит був продовженням діалогу, започаткованого попередніми візитами представників польських університетів. Зокрема, під час візиту заступника декана з міжнародного співробітництва факультету товарознавства д.е.н., професора кафедри економіки якості Яцека Лучака обговорювалася підготовка чергового проекту TEMPUS та налагодження співробітництва між нашими університетами в науково-освітній сфері, що відображає розвиток основних позицій візиту президента Фундації ректорів польських університетів професора Єжи Возьніцкі до ДНУ в жовтні 2012 року.

Під час зустрічі з ректором Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара, професором Миколою Вікторовичем Поляковим було наголошено на високій пріоритетності в реалізації TEMPUS-проектів. Ректор ДНУ зауважив, що цікавою і перспективною є тема дослідження систем управління якістю та навколишнім середовищем в університетській освіті.

Декан економічного факультету ДНУ, професор Сергій Олександрович Смирнов підтвердив, що таке дослідження дає змогу університету бути в авангарді інноваційних освітніх технологій в Україні. Микола Вікторович Поляков зазначив, що і надалі доцільно розширювати функціонування Українсько-польського науково-культурного центру ДНУ за економічними напрямками.

Професор Яцек Лучак наголосив, що Познанський економічний університет є провідним ВНЗ Польщі, має значний науковий і освітній потенціал та авторитет у Європі та світі. Він підкреслив, що польська сторона також має намір розвивати співпрацю з ДНУ та запросив викладачів і студентів до участі в освітньо-наукових програмах на базі Познанського економічного університету та ЄС. Було акцентовано увагу на програмі розвитку вишів Національного центру дослідження і розвитку при уряді Польщі, до якої Яцек Лучак запросив залучити наш університет.

Сторони домовилися про підписання двосторонньої угоди у сфері співробітництва і наукового обміну. У рамках договору планується запровадити спільне керівництво аспірантськими роботами, надати можливість навчатися студентам обох університетів за програмою подвійного диплому.

Під час зустрічі з керівництвом економічного факультету ДНУ було окреслено напрямки співпраці між економічним факультетом ДНУ та факультетом товарознавства Познанського економічного університету. Досягнуто домовленостей про взаємні публікації статей науковців обох університетів у польських та українських фахових журналах, про участь у міжнародних наукових конференціях. Професор Яцек Лучак підтримав пропозицію професора С. О. Смирнова з організації відкритих Інтернет-лекцій професорів Познанського економічного університету для студентів ДНУ імені Олеся Гончара.

Заступник декана економічного факультету з міжнародного співробітництва доцент Сергій Якович Касян підкреслив, що на економічному факультеті ДНУ проводиться значна робота з розвитку взаємодії з польськими ВНЗ, що сприяє збагаченню основних науково-методичних положень економічних шкіл сусідніх держав та є взаємовигідним в умовах світових інтеграційних процесів.

Важливим етапом зустрічі Яцека Лучака з проректором з науково-педагогічної роботи у сфері міжнародного співробітництва професором Михайлом Павловичем Д’яченком було подальше узгодження особливостей співробітництва між ДНУ імені Олеся Гончара та Познанським економічним університетом.

Деканат економічного факультету ДНУ імені Олеся Гончара,
Відділ по роботі з міжнародними організаціями та іноземними
студентами ДНУ імені Олеся Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram