Версія для друку

«…Бо лиш любов – продовження життя»

У Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара у День Святого Валентина пройшов ХІ міжвузівський фестиваль «На крилах кохання».

Цей фестиваль є чи не єдиним безкоштовним заходом в Дніпропетровську, де студенти можуть у повній мірі продемонструвати свій талант. «Талановитим у нас вхід без черги, головне, щоб ваш голос розповідав про найбільше почуття – про велике кохання», – говорить організатор фестивалю, директор Палацу студентів ДНУ Вадим Стукало.

Започаткований у 2002 році за ініціативи творчої групи Палацу студентів Дніпропетровського національного університету та за підтримки комітету у справах сім’ї, молоді та спорту міської й Жовтневої ради міста Дніпропетровська, він об’єднує прихильників пісенного мистецтва з усього міста.


Цього року, подолавши ретельний відбір, у своєму вмінні виконувати пісні про любов змагалися 20 фіналістів з 10 вищих навчальних закладів нашого міста. Дніпропетровський національний університет ім. О.Гончара був представлений чарівними студентками Тетяною Жакун, Ольгою Лящевською та Оленою Андрощук. Найкращих з молодих виконавців визначали професійні судді: художній керівник студентської самодіяльності Національної металургійної академії України, викладач з вокалу Ельвіра Беленко, педагог з вокалу, керівник ансамблю «Мальви» Дніпропетровської національної гірничої академії Наталя Луценко, керівник народної студії сучасного вокалу «Мрія» Дніпропетровського національного університету Дмитро Свинаренко та голова журі – композитор і аранжувальник, людина року в галузі освіти і культури Дніпропетровщини – Віктор Гніп. При оцінюванні виступів знавці справи неодмінно враховували вокальну майстерність учасників, загальну подачу (душевність та емоційність виконання) та художнє оформлення пісні.


Студенти щедро поділилися теплом своїх сердець та творчістю, подарувавши глядачам незабутнє свято. Творчі номери того вечора, дійсно, додали аудиторії яскравих і приємних вражень, налаштували її на романтичну, піднесену хвилю. Кожна пісня учасників – це щира історія кохання – щаслива чи болісна, але надзвичайно правдива й хвилююча. Так, зі сцени Палацу лунали чуттєві пісні про найтонші людські почуття – лірична і ніжна «Ти моя» Павла Табакова, прониклива «Така як ти» Святослава Вакарчука, експресивна «Because of you» Kelly Clarkson чи глибока «Любов останньою ніколи не буває» Кирила Туриченка та інші.

По завершенні конкурсних виступів на глядачів також чекала концертна програма з читанням віршів про любов акторами народного театру-студії «Маски» та танцювальними постановками від Театру танцю «La Vіe».


Наприкінці святкового вечора для нагородження на сцену піднявся голова журі, який привітав усіх присутніх: «Ось і минув іще один рік. І мені сьогодні приємно відзначити, що рівень фестивалю значно зріс – це і якість самого репертуару, і рівень виконавчої майстерності учасників. Тож, так тримати!» – побажав Віктор Гніп.

Отже, за результатами фестивалю дипломи лауреатів ІІ ступеня отримали: Аліна Макарець (Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара), Роман Шевченко (Дніпропетровська медична академія), Марина Сохач та Людмила Іщенко (Дніпропетровський національний гірничний університет), Олена Малинська (Дніпропетровська державна фінансова академія) та Роман Рудковський (Транспорто-економічний коледж).

Володарі І премії фестивалю: Юлія Головій з Дніпропетровської національної металургійної академії України та Аліна Руденко з Дніпропетровської державної медичної Академії.

Приємні враження від конкурсу залишилися у студента-чотирикурсника Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту Юрія Новосада: «Я приємно вражений рівнем підготовки цього фестивалю: мені сподобалось виступати на цій прекрасній сцені, адже у нашому розпорядженні були і велика зала, і професійній звук та світло, і якісні відеопроектори», – говорить юнак.

Студентка Дніпропетровської державної фінансової академії Олена Малинська: «Я дуже рада, що стала учасницею фестивалю «На крилах кохання». Це моя перша участь у ньому і я дуже задоволена. Вже чотири роки я професійно займаюся вокалом у музичній школі і неодноразово ставала лауреатом різних регіональних пісенних конкурсів, але сьогоднішня участь у вашому фестивалі мені особливо запам’ятається. Дякую за чудовий вечір!».

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram