Версія для друку

Микола Поляков: «Ми робимо все для забезпечення прозорості вступних іспитів»

Вже третій рік поспіль під час вступних іспитів у Дніпропетровському національному університеті проводиться День відкритих дверей для преси. Ця акція викликає неодмінний інтерес як з боку засобів масової інформації, так і з боку батьків абітурієнтів. Завдяки встановленим в екзаменаційних аудиторіях телекамерам, вони мають змогу спостерігати за ходом іспитів та роботою своїх дітей на спеціальних моніторах, встановлених біля корпусів. Як підкреслив ректор ДНУ Микола Поляков, поєднання в класичному університеті можливостей фахівців факультету фізики, електроніки та комп’ютерних мереж та факультету систем і засобів масової комунікації дали змогу зробити хід іспитів максимально прозорим. У цьому переконалися і журналісти спілкуючись із батьками, що стурбовано стежать по моніторах за улюбленими чадами. Батькам спокійніше, коли вони бачать роботу абітурієнтів та асистентів в аудиторіях, мають змогу об’єктивно оцінити атмосферу іспитів та однаково безпристрасне ставлення до всіх дітей.

«Я, як ректор, особисто відповідаю за те, щоб усі абітурієнти мали рівні права та можливості при вступі до ДНУ, - наголосив Микола Поляков під час спілкування із представниками регіональних ЗМІ. – Вважаю, що традиційно високий конкурс також є свідченням довіри до нас з боку громадськості. Так загальний конкурс у ДНУ цього року вищій ніж у минулому, зауважте при цьому, що випускників в області було на 20% менше. Найвищим попитом серед наших абітурієнтів користуються: комп’ютерна інженерія – 10 осіб претендують на одне місце; дизайн – 7 осіб на місце; китайська мова – 7. Ми із задоволенням спостерігаємо зростання конкурсу на інженерних та природничих напрямах.

За результатами Всеукраїнського єдиного тестування приймальна комісія ДНУ прийняла від абітурієнтів 180 сертифікатів з математики, 32 – з історії, 359 – з української мови. Також ми рекомендували до вступу близько 700 абітурієнтів за результатами попередніх тестувань, що проводилися в ДНУ весною.

Я переконаний, що всі талановиті діти, які прагнуть навчатися в ДНУ і цілеспрямовано йшли до цієї мети зі шкільних років, обов’язково стануть нашими студентами,» - наголосив Микола Вікторович.

На фото:
1 – ректор ДНУ відповідає на запитання журналістів.
2 – батьки спостерігають за перебігом іспитів.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram