Версія для друку

Гуртожитки: комплексний підхід

Дніпропетровська обласна рада та Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара спільно розробляють програму для комплексного вирішення проблем гуртожитків.

Голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод оглянув приміщення шостого гуртожитку ДНУ, де мешкають понад 300 студентів факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем, серед яких 40 іноземних студентів. Ректор університету Микола Поляков наголосив, що всього на балансі університету знаходиться вісім гуртожитків, у яких мешкає близько трьох з половиною тисяч студентів. «Не зважаючи на те, що останні роки бюджетні кошти на ремонт гуртожитків не виділялися, щороку за кошти університету в них робиться косметичний ремонт місць загального користування: коридорів, кухонь, душових. Минулого року в другому гуртожитку було замінено електропроводку, внутрішнє і зовнішнє освітлення, - наголосив Микола Вікторович. – Але існує певне коло проблем, для розв’язання яких ми просимо сприяння обласної ради».

Євген Удод відзначив, що найближчими днями разом з керівництвом ДНУ буде розроблено комплексну програму для гуртожитків. Зокрема він наголосив: «Молодіжна політика – один з пріоритетів державної та регіональної влади. З метою виховання всебічно розвинутих, відповідальних громадян регіону, інтелектуальної еліти Придніпров’я в регіоні діє програма «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти», у рамках якої в області впроваджуються численні молодіжні програми».

Голова Дніпропетровської облради ознайомився з кімнатою відпочинку, спортзалом, кількома кімнатами та кухнями гуртожитку, поспілкувався з членами студентської ради та відповів на запитання молодих людей. У свою чергу, голова ради студентів гуртожитків ДНУ, студент п’ятого курсу історичного факультету Євген Сніда від імені всього студентства висловив побажання щодо покращення умов проживання в гуртожитках: «Беззаперечно, університет фінансує гуртожитки: проводяться ремонти, підтримуються на певному рівні житлово-побутові умови. Але цього з об’єктивних причин недостатньо. Нам би хотілося, щоб обласна рада, зокрема, Євген Григорович, в межах своїх можливостей, надали нам підтримку. Наприклад, здійснили закупівлю нових меблів, електроплит на кухні, матраців».

Євген Григорович Удод зауважив, що вбачає завданням обласної ради створити умови не тільки для якісного навчання молоді, але й її комфортного проживання. «З цією метою прийнято рішення проаналізувати якість побуту в студентських гуртожитках. Після узагальнення інформації ми виділимо з обласного бюджету необхідні кошти для оновлення матеріально-технічної бази. Минулого року, наприклад, вже було виділено 200 тисяч гривень на придбання холодильників, пральних машин та газових плит для студентських гуртожитків аграрного університету», - підсумував Є.Г. Удод.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram