Версія для друку

У ДНУ відкрилась дев’ята фотовиставка-конкурс

Групою аналізу у сфері гуманітарної освіти та виховання молоді за підтримки ректорату та факультетів ДНУ, зокрема факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства, підготовлено матеріали для щорічного загальноуніверситетського фотоконкурсу «Земле рідна моя, яка ж ти красива!».

Під час відкриття дев’ятої фотовиставки були підведені підсумки попередньої фотовиставки-конкурсу «Миттєвості життя: свята і будні», що функціонувала у фойє 13 поверху головного корпусу ДНУ протягом 2011/2012 навчального року. За результатами студентського голосування І місце у фотоконкурсі «Миттєвості життя: свята і будні» посіла студентка механіко-математичного факультету Вероніка Басанець. ІІ місце розділили між собою студенти факультету систем і засобів масової комунікації Марія Качайкіна і Артем Куля, а ІІІ місце посіли студентка факультету прикладної математики Маргарита Вітер і студентка факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства Олена Резнік. За Наказом ректора ДНУ  М.В. Полякова призери були відзначені грамотами й цінними подарунками.

Світлини, представлені на фотовиставці-ІХ «Земле рідна моя, яка ж ти красива!», вкотре переконують у тому, що Україна неповторна й неймовірно гарна. З огляду на загальну тему, сформовано такі розділи дев’ятої фотовиставки: серце моєї країни – Київ; місто, у якому я живу; стежками рідного краю; скарби культури (люди та їхня творчість). Автори відтворили красу українських краєвидів та водночас передали почуття, які в них викликало побачене. Світлини розділу «Серце моєї країни – Київ» зображають різні куточки нашої столиці. Розділ «Місто, у якому я живу» – це справжня екскурсія Дніпропетровськом. Розділ «Стежками рідного краю» розкриває неповторність різних куточків України. А до розділу «Скарби культури (люди та їх творчість)» увійшли світлини, на яких відтворено життя українців, їх мистецьку діяльність.

Захід відкрив проректор з науково-педагогічної роботи у сфері гуманітарної освіти та виховання молоді, професор В.В. Іваненко. У вступному слові Валентин Васильович підкреслив, що подібні творчі проекти дають можливість кожній молодій особистості розкрити свої таланти, сприяють її духовному зростанню й гармонійному розвитку. За словами професора В.В. Іваненка, фотовиставки останніх років «Мій ріднокрай-2009: Портрети і пейзажі», «Моя Alma mater», «Світ крізь посмішку», «Миттєвості життя: свята і будні» стали справжньою подією не лише для нашого університету, а й для всієї Дніпропетровщини. Фотовиставки відвідували представники шкіл, коледжів, вузів, громадських організацій, засобів масової інформації, а також іноземні делегації, які перебували в ДНУ з офіційними візитами.

«Світлини фотоконкурсу випромінюють тепло, дарують душевний спокій кожному глядачеві, надихають на творчість» – підкреслила, вітаючи присутніх, провідний методист групи аналізу у сфері гуманітарної освіти та виховання молоді, керівник проекту В.О. Архіреєва. Вона подякувала всім, хто долучився до участі у фотоконкурсі, особливо тим студентам і викладачам, які надають свої світлини протягом багатьох років.

Характерною особливістю кожного фотоконкурсу є демократичність визначення переможців – скринька, до якої відвідувачі опускатимуть свої листівки, де зазначені назва кращої світлини й прізвище автора, за якими й будуть визначені переможці і нагороди ректорату. Виставка функціонуватиме до листопада 2013 року.

Тож вітаємо всіх із відкриттям ІХ фотовиставки-конкурсу «Земле рідна моя, яка ж ти красива!» й бажаємо учасникам перемоги, а глядачам гарного настрою і яскравих, позитивних емоцій від її перегляду!

Група аналізу у сфері гуманітарної освіти та виховання молоді ДНУ ім.О. Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram