Версія для друку

Кубок України-2012 з черлідингу

У Харкові відбувся черговий відкритий Кубок України з черлідингу. Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара представляла на ньому команда «Апріорі», яка здобула три золотих медалі у номінаціях чермікст-команда, групові станти та чер-соло. Таким чином, «Апріорі» додали до звання двократних чемпіонів України ще три важливі перемоги.

У змаганнях брали участь спортсмени шести областей України, АР Крим, Росії та Казахстану. Представлені виступи команд професійні судді оцінювали за багатьма критеріями: кричалки і скандування (звучність голосу, використання помпонів, прапорів, табличок та інших засобів агітації); чер-стрибки (складність, сила, рівень виконання) та чер-данс (енергійність й оригінальність виконання); піраміди і станти (складність, тривалість, стабільність фігур та спуски); акробатичні елементи (техніка виконання, візуальні ефекти, кількість учасників); хореографія (правильність положення та гострота рухів, складність перебудування фігур, синхронність, чистота малюнків й загальна динаміка номеру), а також загальна видовищність виступу (зовнішній вигляд, виразність міміки, контакт очей, упевненість спортсменів та реакція глядачів на виступ).

У номінації «чермікст» за призові місця змагалися 13 команд у складі юнаків та дівчат. Ця номінація є однією з найскладнішиих та найвидовищніших і включає в себе велику кількість акробатичних елементів, стрибків та пірамід. За умовами, виступ триває від 2.15 до 2.30 хвилин під музичний супровід, під час якого учасникам необхідно виконати обов'язкову зв'язку чер-рухів та чер- і чант-кричалки, якими вони надають коротку характеристику команди. У своїй програмі «Апріорі» мали декілька таких кричалок англійською мовою і включили до неї дуже складні, високі піраміди у два з половиною зросту людини (максимально дозволена висота у черлідингу).

У номінації «групові станти» за півтори хвилини виступу команди мали у швидкому темпі без зупинок зробити серію елементів з виконанням кидків та підтримки верхнього спортсмена-«флайєра». Нашою командою представили надскладні елементи, серед яких – подвійне сальто.

А от номінація чер-соло у черлідингу дуже схожа на виконання вільних вправ в спортивній гімнастиці. Тут виконуються дві-три акробатичні діагоналі чер-стрибків, із залученням чер- і чант-кричалок та помпонів.

Із кожним виступом наша команда ускладнює свої номери, за три роки свого існування жодного разу не повторивши свою змагальну програму. У її основному складі тренуються три професійні спортсмени, інші – мають досвід виступів на змаганнях зі спортивних танців. А юнаки з команди мають так звану «аматорську» акробатичну базу. Професіоналізм та багаторічна спортивна кар'єра тандему виступаючих тренерів – майстра спорту України з акробатики, доцента кафедри фізичного виховання та спорту ДНУ Наталі Бачинської та майстра спорту міжнародного класу зі стрибків у воду, старшого викладача Юрія Шляхова – дозволяє підготувати таку програму виступів, яка своїм багатим арсеналом надскладних та оригінальних елементів щоразу дивує суперників, суддів та любителів черлідингу. А в купі із працьовитістю, цілеспрямованістю й прекрасними взаєминами усередині колективу – все це дозволяє команді завойовувати лідируючі позиції на найпрестижніших стартах країни.

Сюжет 34 телеканалу

доц.  кафедри фізичного виховання та спорту ДНУ ім. О.Гончара
Наталя Бачинська


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram