Версія для друку

Два погляди на навчальний процес

Напрям підготовки «економічна кібернетика» економічного факультету Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара підтримує традицію - щороку проводить конференцію «Перспективи розвитку спеціальності» у формі діалогу «студент-викладач». Мета таких конференцій – налагодити зв’язок між курсами та організувати зворотний зв’язок з викладачами. Тема конференції, яка нещодавно відбулась, звучить досить нестандартно: «Викладачі та студенти: ігри, в які ми граємо». На ній розглядались питання ставлення двох сторін до навчального процесу.

Молодші курси розповіли про свої очікування від студентського життя. У якості критичних зауважень студенти висловили незадоволення з приводу розподілу завдань і навантажень протягом семестру та поділилися розчаруваннями, з якими зіткнулися у перші роки навчання. Старшокурсники пояснили власним розумінням компетентності студента. Висвітлили питання: «Чи дозволить навчання в університеті стати професіоналом?» і «За якими студентами майбутнє?». У доповідях студентів обговорювалася актуальна тема компромісу між навчанням в університеті та роботою.

Викладачі, у свою чергу, висловили свої погляди. О.А. Романюха підняла питання про те, що, враховуючи сучасний розвиток інформаційних технологій, викладач більше не є єдиним джерелом інформації, а, отже, потрібно змінити підхід до процесу навчання. В.В. Огліх зробила акцент на тому, що студенти чекають, щоб їх навчали. Але викладачі прагнуть, щоб студенти навчалися самі, а викладач повинен бути лише підмогою у цьому. Присутній на конференції декан економічного факультету професор С.О. Смирнов відповів на запитання студентів і доповів про плани розвитку факультету у майбутньому.

Власним досвідом та враженнями поділились учасники міжнародних програм «Erasmus Mundus» і «Завтра.UA» Олексій Шляма та Тетяна Єфанова, які також дали поради для досягнення успіху майбутнім претендентам на участь у подібних програмах.

Не обійшлося і без нагород. Подяки від колективу спеціальності з вітанням від завідувача кафедри професора О.Г. Яковенко отримали студенти, які посіли призові місця в олімпіадах Всеукраїнського рівня: Галина Бесчастна, Денис Іопель, Тетяна Єфанова та Костянтин Мірошниченко.

Конференція пройшла в теплій та сприятливій атмосфері. Учасники вкотре переконалися, що подібний досвід взаємодії студентів і викладачів позитивно впливає на взаєморозуміння, і як наслідок, на більш ефективну організацію навчального процесу на спеціальності.

Роман Козлов, учасник конференції, студент 5 курсу


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram