Версія для друку

Кар’єрний старт з ДНУ

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара провів «День кар’єри» для студентів старших курсів усіх факультетів університету. Близько шістдесяти підприємств і компаній запропонували свої послуги майбутнім молодим фахівцям.

Cтуденти та випускники у цей день дізналися про можливості ефективного працевлаштування, характер пропонованої роботи, вимоги роботодавців та особливості корпоративної культури й кадрової політики у різних компаніях. У свою чергу, компанії-лідери українського ринку й підприємства отримали можливість знайти талановиті кадри для співпраці, провести моніторинг очікувань, побажань та проблем працевлаштування серед студентів та донести свої побажання майбутнім співробітникам.

На «Дні кар’єри» у ДНУ, зокрема, були присутні представники таких підприємств та компаній: ДКБ «Південне ім. М. Янгеля», ПАТ «Інтерпайп НТЗ», ІТ-компанія «ШАГ», ІТ-компанія «INDIGO», ПАТ «Кондитерська фабрика «АВК», ТОВ «Омега» (мережа супермаркетів «Варус»), Дніпропетровське обласне управління лісового та мисливського господарства, Обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді; Дніпропетровський регіональний центр по гідрометеорології, ПАТ «Укрсоцбанк», Управління Пенсійного фонду України АНД району м. Дніпропетровська, Державна податкова служба у Дніпропетровській області та багато інших. Захід проходив у рамках регіонального проекту «Новій Дніпропетровщині – новий стандарт освіти».

У студентів ДНУ була можливість безпосередньо від роботодавців дізнатися про пропозиції і вимоги ринку праці. Представник Управління персоналом Пенсійного фонду України АНД району м. Дніпропетровська Ольга Володимирівна говорить: «Ми прийшли зацікавити випускників юридичних і економічних спеціальностей. Згідно із КЗоТом, ми надаємо їм, як нашим співробітникам, повний соціальний пакет. Займаємося нарахуванням пенсій, працюємо з підприємствами. У нашому, переважно жіночому, колективі дуже багато молоді, яку намагаємося усіляко підтримувати, тому завжди раді співпрацювати з молодими співробітниками».

Представники Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Дніпропетровській області розповіли, що умовою прийому до них на роботу є проходження екзамену-конкурсу за наявності повної вищої освіти. Деякі беруть участь у конкурсі по 2-3 рази. Звичайно, запрошуються випускники напрямків підготовки «біологія» та «екологія». На сайті ecodnepr.dp.ua можна постійно слідкувати за кількістю вакансій – це може бути робота у сфері охорони атмосферного повітря, водних ресурсів, утилізації відходів, охорони зелених насаджень та інше. Екологи зауважують, що часто перше робоче місце випускники відповідних напрямків підготовки знаходять саме в їхньому Управлінні.

Представник акціонерного товариства «Приват Банк» Анна Ільницька зазначила: «Сьогодні студентам і випускникам ми пропонуємо близько 50 вакансій у межах Дніпропетровської області. Для студентів 3-4 курсів - це робота операторами call-центрів з частковою зайнятістю, тобто є чудова можливість поєднувати роботу з навчанням. Для випускників ми пропонуємо роботу у відділі, починаючи з обслуговування клієнтів, закінчуючи роботою в головному офісі спеціалістами різних напрямків».

Вікторія, менеджер з персоналу компанії Global Bilgi: «Наша компанія – це міжнародний контактний центр, який набирає операторів і менеджерів з продажу. Ми працюємо в телефонному режимі. Основні вимоги до співробітників – гарне володіння українською й російською мовами та комп’ютером, і звісно, бажання працювати. На сьогодні у нас близько 70 вакантних місць. Графік роботи різний, зручний і гнучкий – все залежить від проекту. Студенти можуть працювати чотири години, шість-вісім і більше. До речі, багато випускників ДНУ є співробітниками нашої компанії».

«Проведення такого заходу має суспільну значимість з точки зору адаптації студентської молоді до умов ринку праці та покращення професійної підготовки молодих фахівців, – відзначив проректор з науково-педагогічної роботи ДНУ Сергій Олександрович Чернецький. – Запровадження інноваційних форм роботи зі студентами-випускниками дає змогу організовувати конкурсні відбори молодих спеціалістів для підприємств і організацій, організовувати програми стажування студентів та випускників на підприємствах, збільшувати конкурентоспроможність випускників на ринку праці».

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram