Версія для друку

Посол Швеції спілкувався зі студентами ДНУ

Дніпропетровський національний університет ім. Олеся Гончара відвідав Надзвичайний та Повноважний Посол Швеції в Україні пан Стефан Гуллгрен.

Він зустрівся з проректором з науково-педагогічної роботи у сфері гуманітарної освіти та виховання молоді Валентином Іваненком, проректором з науково-педагогічної роботи у сфері міжнародного співробітництва Михайлом Дяченком і студентами факультету суспільних наук та міжнародних відносин ДНУ. Студенти цікавилися враженнями Посла від дипломатичної роботи в Україні, його думкою щодо перспективи членства України в ЄС, поглядами Посла на врегулювання конфлікту на Близькому Сході, питаннями захисту навколишнього середовища. Значну увагу у своєму виступі Стефан Гуллгрен приділив саме екологічним аспектам. Населення Швеції вимагає від політиків берегти природу, у парламенті значну частину мандатів отримують саме представники «зелених» партій і рухів. Зокрема, відзначив, що сміття є цінністю у Швеції, воно навіть імпортується при нестачі та використовується для опалення. Свою місію пан Посол вбачає у тому, щоб показати сучасний образ своєї країни – підвищення її конкурентоспроможності, охорони здоров’я, успішного бізнесу, та знайти з партнерами в Україні точки ефективної взаємодії.

Присутній на зустрічі голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод відзначив: «Дніпропетровщина – потужний регіон, який іде в ногу з часом та прагне залучати найсучасніші технології, а це можливо лише за умови ефективного обміну знаннями, напрацюваннями та студентами. При цьому важливий не просто обмін інформацією, а, насамперед, відкритий діалог про людські цінності, про світ, у якому ми живемо. Швеція традиційно славиться якістю своєї освіти. І нинішнє благополуччя шведської економіки багато в чому досягнуто саме працею висококваліфікованих фахівців і вчених. Враховуючи наші сьогоднішні цілі - розвиток економіки і підвищення якості життя наших співгромадян, найважливішим для нас є кращий міжнародний досвід і європейські практики», - зауважив голова обласної ради.

Співробітництво ДНУ ім. О. Гончара з вищими навчальними закладами Швеції розпочалося з 2005 року. Цього року між ДНУ та Департаментом біології клітин та організму Університету м. Лунда був підписаний договір про виконання спільних досліджень з біології. Всього на сьогодні у ДНУ реалізуються три угоди з університетами Швеції. Окрім вищезазначеної, діють договори між Університетом м. Упсала та кафедрою політології ДНУ, Хальмштадським університетом та кафедрою статистики й теорії ймовірностей ДНУ. Пан Посол висловив сподівання, що у майбутньому кількість українських студентів у шведських університетах зросте, і Україна також стане привабливою для навчання шведської молоді.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram